Valgfag

Hvor ofte er det valgfag?

Det er valgfag mandag, tirsdag og onsdag og torsdag. De fleste fagene varer i to skoletimer og foregår mellom middag og kveldsmat.

Valgfag, såpeserie, Ringerike folkehøgskoleFilm:  Dette er et prosjektvalgfag der dere i løpet av fire dager lager en kortfilm.

Hva er forskjellen på valgfag og prosjektvalgfag?
Valgfagene er en gang i uken, mens prosjektvalgfagene strekker seg over fire hele dager i løpet av våren.

Kan man bytte valgfag i løpet av året?
Vi har to valgfagsperioder i løpet av året.  Etter jul kan du velge på nytt.

Hvor mange valgfag kan/må man ha?
Du kan velge så mange fag du får plass til på timeplanen, men vi anbefaler deg å ha noen huller i hverdagen din til å puste ut.

Kan jeg velge alle valgfag, eller må jeg ha forkunnskaper for å velge noen?
Du kan velge alle valgfag, men mange valgfag ligger parallelt og da kan du naturligvis bare velg et av dem.

Ludo artikkelLudo/terningkast 6: Dette faget går gjennom hele året. Enten leker vi i gymsalen, eller vi spiller brettspill og kort i matsalen.

Koster valgfagene noe?
Nei, de koster ingenting ekstra. Men til noen av dem må du ha utstyr som passer, f.eks. snowboard, slalom og ski. Velger du friluftsliv er det lurt å ha en god sovepose og liggeunderlag.

Kan jeg starte et valgfag?
Klart du kan! Hvis du har lyst til å undervise i noe du kan og vet mye som du mener andre elever vil ha glede av, er det bare å sette i gang.   

Valgfagstilbudet er alltid avhengig av lærerne på skolen, derfor vil det skje noen forandringer frem til skolestart fordi noen lærere slutter og andre begynner.   

Her kan du lese om valgfagene