Mat

Må jeg møte til alle måltidene?
Nei, det behøver du ikke, men det er kun mat til faste måltider.

Lager elevene mat?
Til daglig har elevene ikke ansvar for matlaging.  Men når din etasjegruppe har ansvaret for maten på en elevkveld, lager dere mye av maten sammen med kjøkkenpersonalet.  Det hender også at elevene og tilsynslærer lager litt ekstra mat i hjemreisehelgene.

Hvor ofte er det fisk?
Vi serverer fisk minst en gang i uken. Du vil bli servert ulike typer fisk, fra ren fisk, til panert fisk og feks fiskeboller. I tillegg er det også et utvalg av tilbehør. 

Når er måltidene?
Vi har frokost fra kl 07:45-08:15 (onsdag  09:15-09:45), lunsj kl 11:30 – 12:00. Middag kl 15:30. Og kveldsmat kl 20:00-20:30. I helgene er det frokost 10:00 -11:00

Hvordan ser en ukesmeny ut?
Den består som regel av en del faste innslag på ukedagene: pasta, fiskebord, en vanlig middagsrett og en type gryte eller lignende. Det er alltid et vegetartilbud til middag. 

Hvordan er egentlig maten?
Maten er variert, og er basert på norske kostholdsråd, med mye grønnsaker. Vi serverer alt fra norsk husmannskost og norske retter, til innslag av nye, spennende smaker. Vi bestreber oss på å servere grønnsaker/salat til alle måltider.

Hva er Fairtradevarer?
Fairtrade er en internasjonal merkeordning som gjennom handel styrker bønder og arbeidere i fattige land. Fairtrade-standardene sikrer dem bedre arbeidsforhold og handelsbetingelser, slik at de kan investere i produksjon, lokalsamfunn og en bærekraftig framtid. Med mer rettferdige handelsbetingelser kan bønder og arbeidere selv bekjempe fattigdom. Våre Fairtradeprodukter er  kaffe (filter og pulver), te (alle typer), kakao,  honning, rosiner og cornflakes.

Er det forskjell på maten i helgen og hverdagen?
Ja, i helgene er det grøt og lørdagsmat på kvelden, søndagene har vi deilig frokost med egg og lune rundstykker og søndagsmiddag med dessert.

Hva skjer med allergikere?
Ved legeerklæring lager vi til spesialtilpasset mat. Vi er veldig vant med å lage glutenfritt, laktosefritt osv. Også enkeltmatvarer man er allergisk for tar vi hensyn til.

Hvordan klarer kjøkkenet å lage god mat til 130 elever hver dag?
Vi er så heldige å ha tre kokker på kjøkkenet, der alle har ulike interesser. Sammen med et godt utstyrt kjøkken skaper de variert og god mat. Men det er ikke lett å treffe alle elevene like godt hver dag, vi ønsker derfor å ha litt ulikt tilbehør til de forskjellige rettene, slik at alle finner noe de foretrekker.

Er det mat til vegetarianere også?
Ja, vi serverer vegetarretter hver dag til de som er vegetarianere.