Fellesfag

Hvor mange fellesfag er det?
Vi har 10 timer fellesfag i uken. 

Hvorfor har vi fellesfag?
Vi ønsker å gi elevene fellesopplevelser på tvers av linjene. Derfor har vi mange timer fellesfag  i uken. 

Hva slags fellesfag er det på skolen?

Morgensamlingene starter dagen kl. 08:30 med nyheter, beskjeder og et innslag på ca fem min fra noen i personalet eller elevene.

En time i uken er det etasjemøte. Der møtes dere som bor sammen i etasjegruppene og tar  opp saker som gjelder etasjen,saker fra elevrådet eller fra personalet.  Før etasjemøte er det satt av tid til å rydde og vaske rommene.

Aking, fellesfag, Ringerike folkehøgskoleTur: Vi er mye ute sammen.  Her er det aketur i nærområdet.

Hver uke har noen på hver etasjegruppe ansvaret for internatvasken som er å vaske gangen, dusjene og doene på internatet der du bor. Det gjøres fra 12:00 - 12:30

«Rydd og vask» er en time der alle har ansvaret for orden og renhold på skolens fellesområder og klasserommene.

Fredag etter lunsj er alle elevene fysisk aktive. Da kan du velge mellom flere treningsfag.  Hovedsaken er at alle rører på seg!

Skolekor: Alle er med, og det lyder utrolig bra etter bare noen ukers øving!

Onsdag er det skolekor for alle i to skoletimer. Øvelse gjør mester og koret lyder formidabelt etterhvert.

Tirsdag er det to tematimer før lunsj. Da inviterer vi  gjesteforelesere eller noen i personalet engasjerer dere i noe de synes er viktig.

Lørdag er det seminar. Der har linjene ansvaret for undervisningene fra kl. 11:00 – 14:00.

Syv lørdagskvelder er det elevkveld. Da inviterer en etasjegruppe til fest i matsalen med god mat, en etasjegruppe har ansvaret for en times underholdning, mens en tredje etasjegruppe inviterer til aktiviteter utover kvelden. 

Morgensamling, fellesfag, Ringerike folkehøgskoleMorgensamling:  Her er det dans valgfag som har ansvaret for morgensamling.

Hvordan er morgensamlingen?
Vi begynner morgensamlingen 08:30 med nyhetene. Deretter er det ofte noen beskjeder om dagen. Mandag synger vi alltid. Tirsdag, torsdag og fredag er det enten en i personalet eller noen fra en linje som har ansvaret for å underholde, si noe klokt, introdusere en filmsnutt eller musikk, eller vise noe fra linjen. Onsdag begynner vi litt senere og går rett i skolekoret. Morgensamlingen er vanligvis over kl. 09:00.

Hva er seminar?
Det er de forskjellige linjene som har ansvaret for lørdagsseminaret. Vanligvis lager de opplegg der de andre elevene får et innblikk i hva linjen driver med.  Dette planlegger elevene på linjen sammen med linjelærer.  Idrett arrangerte f.eks. volleyballturnering, Visual Arts utfordret de andre til å male og tegne mens Dans hadde dansekurs for å nevne noen av seminarene i år.

Seminar, Stand Up & Revy, Ringerike folkehøgskole

Seminar: På Stand Up & Revys seminar ble de andre elevene utfordret til å dramatisere kjente eventyr. Her hører den onde stemoren at speilet avslører at Askepott er vakrest i landet.

Hvordan fungerer egentlig en elevkveld?
Internatene er delt i syv etasjegrupper. Alle etasjegruppene har ansvaret for å lage et sceneshow på ca en time. Det vil si at vi har syv lørdager med show. Vi startet med god mat kl 19:00 som en etasjegruppe har ansvar for. Når maten er over, er over er det en liten pause før det store showet vises kl 21:00. Etter showet er det en eller annen form for aktivitet som en tredje etasje har ansvaret for. Elevkvelden er som regel ferdig rundt midnatt.  Tidligere elever sier at elevkveldene noe av det morsomste som skjer i løpet av året. 

Elevkveld, fellesfag, Ringerike folkehøgskoleUnderholdning: En gang i løpet av året har du og etasjegruppen din ansvaret for å lage et sceneshow på ca en time.

Hvem har ansvaret for elevkveldene?
Elevene på hver etasje har ansvaret for elekveldene. Men de planlegger rammene rundt elevkvelden sammen med personalet som er knyttet til etasjen. Når etasjen har ansvaret for maten samarbeider de med kjøkkenet. Noe av maten lager kjøkkenet, og noe av maten lager elevene. Men oppvasken er det bare elevene som har ansvaret for. 

20-tallet, fellesfag, Ringerike folkehøgskoleElevkveld: Denne lørdagen var alle invitert til en 1920-talls fest.  Den invitasjonen tok elevene på alvor!