Internatet

Hvor ofte må man rydde rommene og hvor ryddige må de være?

Det er rominspeksjon en gang i uken.  Da er det satt av tid på timeplanen til å rydde, støvsuge og vaske rommet. Hvordan du og romkameraten din har det ellers i uken, må dere bli enige om. 

 


Sommeren:  Når elevene kommer ser rommene omtrent slik ut.  Bortsett fra at dyner og puter som brukes til sommerhotellet er borte....

Hvor mange bor det på internatene?
Skolen har fire forskjellige internat.  På Brakka bor det 21 elever i hver av de to etasjene fordelt på dobbeltrom og et tremannsrom.  Det er to dusjer og to toaletter på hver etasje.   

På Buret, som er det nest minste internatet, bor det 13 elever fordelt på dobbeltrom og et tremannsrom. Der er det to dusjer og to toaletter. 

 

På Hotellet, som er det største internatet, er delt i fire.  I hver enhet er det to dusjer og to toaletter, tomannsrom og et firemannsrom med eget bad.

 

I Villaen, som også blir kalt det stille internatet, er det minste internatet.  Her bor det åtte elever fordelt på tomannsrom.

       

 

Skoleåret: Når elevene er blitt husvarme, ser det omtrent slik ut.... 

 

Hva inneholder rommene (lamper, speil, hyller, ol)?

Alle rommene inneholder to senger med madrasser og overmadrasser, nattbordslamper, taklampe, lavt bord mellom sengene, kommode, skap og vask.  Det er gardiner, men ingen tepper på rommene.


Er det do på rommene?

Nei, det er ikke do på rommene, men på gangen utenfor.

 

Er det gutte- og jenteinternat?

Nei, det bor jenter og gutter på alle internat.

 

Hvor store bokser er det plass til under sengen?

Det er ca 20cm klaring under sengen.


Hvor mye lagringsplass er det?

Ikke spesielt mye. :-) 

 

Kan man velge internat?

Nei, man kan ikke velge internat.

 

Kan man ta med egne gardiner (trenger mål av vinduet)?

Du må gjerne bytte gardiner, men vent med det til du kommer til skolen og har snakket med romkameraten. 

 

Sett fra sengen: Romkameraten er på vei ut en tidlig morgen.

 

Kan man ta med egne møbler og bytte ut det som er der?
Du kan ikke skifte møbler.

 

Hvordan er etasjene organisert?

Internatene er delt i syv grupper: 1. og 2. etasje Brakka,  Buret og Villaen, og 2A, 2 B, 3A  og 3 B på Hotellet.  Vi prøver så langt det er mulig å fordele gutter, jenter og linjer jevnt på etasjene. Hver etasje har ansvaret for å lage underholdningen på en elevkveld, maten på en annen og opplegget etter underholdningen på en tredje. I tillegg har etasjegruppene ansvaret for renholdet på sin etasje.  Hver etasje velger en elevrådsrepresentant og en vararepresentant.  Hver uke er det etasjemøter der saker kan diskuteres, både saker som bare har med etasjen å gjøre, som kommer fra elevrådet eller fra de ansatte. 

 

Er det fellesdusjer?

Ja, det er fellesdusjer på internatene og i garderobene i idrettsbygget.

 

Kan man ønske seg romkamerat (hvis man er venner)?

Det kan dere, men vi anbefaler dere å ikke bo sammen.  Tidligere elever som har delt rom sier at et godt vennskap hjemme kan bli ødelagt når man velger å dele rom fordi det ganske enkelt blir for tett.  Tidligere elever som har delt rom oppfordrer oss til å ikke la venner som kjenner hverandre fra før dele rom.  Dessuten er det letter å bli kjent med de andre elevene hvis man ikke henger med gamle venner. 

 

Må man ha med dyne, pute, sengetøy.  Hvor kan man kjøpe det?

Ja, du må ha med dyne, pute og sengetøy.  Hvis du ikke får det med deg når du kommer, kan du kjøpe det i flere butikker på Kuben kjøpesenter i gangavstand til skolen. 

 

Vask:  Alle rom har vask.

 

Hvordan blir man delt inn på rom?

Det er litt av et puslespill!  Ideelt sett ønsker vi at alle internatgrupper skal være representert med alle linjer, ha en jevn fordeling av gutter og jenter, ha en god aldersblanding og en bred geografisk fordeling.  Men som dere sikkert skjønner, er det ikke enkelt å få til alt dette.  Men det vi virkelig prøver å få til er at det ikke bor to fra samme linje på samme rom.   

 

Når får jeg vite hvem jeg skal dele rom med?
Det får du vite når du kommer til skolen i august.  Det skjer alltid forandringer de siste dagene før skolestart.  Derfor er ikke romfordelingen klar før. 

 

Kan jeg velge enkeltrom?
Nei, vi har bare dobbeltrom i tillegg til noen få tremannsrom og et firemannsrom. 

 

Hvordan blir fordelingen med jenter og gutter gjort på internatet?

Vi prøver så langt det er mulig å fordele gutter og jenter likt. 

 

Åpne dører: Hvis dere velger å ha døren åpen til rommet, er dere sjelden alene.

 

Blir rommene utleid i feriene?  Og må vi rydde ut alt da?

Nei, rommene blir ikke leid ut i feriene.

 

Er det fordeler og ulemper på de forskjellige internatene?

Det er sannelig ikke enkelt å svare på.  Vår erfaring er at elevene  synes sitt internat er best, ganske enkelt fordi det er deres.  Det en opplever som ulempe vil en annen oppleve som fordel.  Elever som bor på Buret synes det er deilig at det er er lite, men andre som bor på Brakka synes det er flott å bo på det største internatet fordi det alltid er liv og røre og mange å være sammen med.

 

Er det mulig å lage mat på internatene?

Det er ikke kjøkken på internatene.

 

Er det kjøleskap på internatene?

Det er ikke kjøleskap på internatene.

 

Kan jeg ta med tekoker eller et lite kjøleskap til rommet?

Nei, det er ikke mulig pga brannsikkerhet.

 

Hvordan er doene og dusjene?

Det er to adskilte toaletter på hver etasjegruppe og to dusjer. 

 

Innetider og regler på internatet?

Det er ikke innetid på skolen, men det skal være ro på internatet mellom kl. 23:00 – 07:00. Dere har ansvaret for orden og renhold på internatet, og det blir fulgt på de ukentlige etasjemøtene og av internatleder og renholderne på skolen.

 

Er det lov å ha besøk?
Du må gjerne ha besøk i helgene, men du må først snakke med romkameraten din om det er OK.  Vi har ikke egne gjesterom.  Det er mulig å låne madrass og leie sengetøy som du kan ta med på rommet.  Gjesten din betaler en fast sum per dag som dekker alle måltider og gjesten skal alltid presenteres for tilsynslærer.

 

Bør jeg merke klærne mine?
Det er en kjempegod ide!  Når så mange ungdommer deler vaskekjeller, blir det lett litt kaos.  Da er det greit å lete etter merket tøy.  Kofferter og sekker oppbevares i egne koffertrom.  Der er det også godt at du kan finne kofferten din med navn på.   

 

Kan jeg henge ting på veggene på internatet?
Du kan bruke sticky tack på veggene, men det er ikke lov å bruke tegnestifter eller spiker.  Det er en billedlist i taket som gjør det mulig å henge opp tyngre bilder.   

 

Bilder: Det er mulig å gjøre rommene personlig med  bilder, tepper, puter og pynt.

 

Kan jeg bytte rom hvis jeg ikke passer sammen med romkameraten min?

Det er ikke sikkert at romkameraten blir bestevennen din i løpet av skoleåret, men de aller fleste har det riktig trivelig på rommet.  Det er viktig å gi hverandre tid til å bli kjent.  Hvis det viser seg at dere ikke passer sammen i det hele tatt, prøver vi å finne en god løsning.

 

Er det mye støy på internatet?
Det kommer helt an på deg og de andre på internatet,  Hvis dere er flinke til å ta hensyn til hverandre og følge skolens grunnregel om at det skal være sovero etter kl. 23, er det ikke noe problem med støy.    

 

Er det lytt mellom rommene?

Ja, det er lytt!

 

Er det nettilgang på internatet?

Ja, du har tilgang til trådløst nettverk på hele skolen.  Du får passord i løpet av de første dagene etter skolestart.