Siste arbeidsdag for Sonja

- Jeg har vært heldig som har fått jobbe her.

I dag er det siste arbeidsdagen til Sonja. Strengt tatt, om vi skal være formelle går hun ikke over i pensjonistenes rekker før 1. august, men før det er det vel fortjent avspasering og ferie som står for tur.

Takknemlig: Tilfeldigheter ga Sonja jobben på skolen, det er hun veldig glad for i dag.

Vi tok oss tid til en liten prat på den siste arbeidsdagen her ved skolen, og hun er ikke sparsom på godordene om Ringerike folkehøgskole som arbeidsplass:

- Jeg har vært heldig som har fått jobbe her, det var som å komme til paradis. Ringerike folkehøgskole har vært en raus arbeidsplass, og jeg har fått oppleve og lære så mye. Det har vært et godt sted å komme til, sier hun ettertenksomt.

Sonja begynte på folkehøgskolen litt ved en tilfeldighet. Hun hadde akkurat sagt opp den tunge jobben som stuepike, da søsteren hennes skulle ha et års permisjon fra renholdsstillingen ved skolen. Med fagbrev ble Sonja nærmest headhuntet inn i vikariatet som renholdsleder, og det har hun aldri angret på.

 

Mye glede: I tillegg til faget har det vært et godt arbeidsmiljø med raushet og ikke minst humør og glede. Det har vært lett å finne smilet hver dag.

Selv om Sonja er for pensjonist å regne fra 1. august vil hun allerede 3. august være å se på skolen. For Sonja er det en selvfølge og bare en glede å få lov til å lære opp sin etterfølger, noe vi er veldig takknemlige for.

For det er ikke til å stikke under en stol at det blir spesielt å miste fine, gode Sonja som har møtt oss med et smil hver eneste morgen i over tyve år, og som har hatt full kontroll og oversikt over både de små og store ting her på skolen.

 

Gode kollegaer: Elin på kontoret hadde bakt en flott sommerkake til Sonja.

Vi sier tusen takk for samarbeidet igjennom en årrekke, og ønsker Sonja gode dager hun har til egen diposisjon fullt ut. Samtidig gleder vi oss over at hun nok blir å se litt dann og vann, for i tillegg til opplæring av nyansatt vil hun gjerne bidra som vikar ved behov.

Det er slik det gjerne blir når en som Sonja sier det:

- Det er så mange ting egentlig ved Ringerike folkehøgskole. Jeg tror ikke det går an å få en bedre arbeidsplass.

Vi kan trygt si begeistringen er gjensidig; vi sier ikke farvel, vi sier på gjensyn!


Publisert 19. juni 2020, oppdatert 19. juni 2020.