Skolen som aldri sover...

Sommerdriften er i gang.

- Vi gleder oss til være vertskap for gamle og nye gjester, forteller Kristin som er ansvarlig for sommerdriften. - I fjor var skolen stengt hele sommeren fordi vi pusset opp og utvidet matsalen. Desto hyggeligere er det å åpne dørene i år, forteller hun. 


Kjente gjester: Vi gleder oss til at skolen skal fylles med musikk igjen.

Kurs
- Norges Musikkorpsforbund skal ha fire ulike kurs i juni, juli og august, og fyller skolen med små og ikke fullt så små musikanter. Utvekslingsorganisjonen Youth for Understanding kommer igjen med sin faste samling i august og skaper et levende internasjonalt miljø på skolen.

Lek: Flere grupper med barn og unge skal bruke skolen i sommer.

- Nytt av året er Agape Bergen, en etiopisk menighet som kommer en helg og foreningen «Voksne for barn» som skal ha en samling her. 

Jubileer
- Vi arrangerer jubileumstreff for tidligere elever over fire helger i mai og juni, og et 10-årsjubileum, et 40-årsjubileum og et 22-årsjubileum har allerede mimret seg ferdige. Nå  gjenstår bare 98-99 kullet som møter kommende helg. Det er alltid like hyggelig å ha besøk av tidligere elever.

- Det mest fasinerende er at de forteller omtrent de samme røverhistoriene om livet på internatet! Og selv om de ansatte og fagtilbudet kommer og går, er selve folkehøgskoleopplevelsen den samme uansett årskull. Det er gripende for oss ansatte å se, og gir et ekstra innhold til arbeidet om sommeren, forteller Kristin begeistret.

Fin ramme: Den nye matsalen egner seg like godt for store som små selskap.

Selskaper og sommerhotell
- Vi har allerede hatt en konfirmasjon og avslutter sommerdriften med et 50-årslag for en tidligere lærer ved skolen. Da vil det bli konsert og mange overnattingsgjester. I år  planlegger vi ikke med helkontinuerlig sommerhotell, men åpner opp om vi har ledig kapasitet samtidig med kurs og arrangement, eller for større grupper som forespør. Vi har en del ledig kapasitet, og det er bare å ta kontakt med skolen ved overnattingsbehov, smiler Kristin.

Gode måltider:  Mat er viktig også på sommerkurs.

Samarbeid
- I tillegg til den ordinære sommerdriften samarbeider skolen både med Ringerike kommune, og med eieren vår Buskerud fylkeskommune. Så samtidig med sommergjester på tunet har elever på læringssenteret klasserom på skolen et par ganger i uken. Ringerike videregående har gjennomført skriftlige eksamener i skolens gymsal, og denne uken skal elever fra musikklinjen på Ringerike videregående avholde sine eksamenskonserter på Hovedscenen. - Det er stas når tunet fylles, det er så tomt her etter at elevene har reist, så dette er vi veldig glade for, opplyser Kristin.

Tilgjengelig hele sommeren
Selv om vi har feriestengt ukene 28, 29 og 30, svarer vi naturligvis på telefon og e-post.  Det er viktig å være tilgjengelig også i feriene, avslutter Kristin.  


Publisert 11. juni 2018, oppdatert 11. juni 2018.