Romjulsminner

Hygg deg med juletale, bilder og ordsky.

Elevrådsleder Katinka med hjelp fra roomie Johanne skrev årets juletale. Sammen med bilder fra adventstiden skal den få oppsummere et begivenhetsrikt halvår.  Vi gleder oss til neste halvår!

Pepperkakehusbakekonkurranse: Etasjene kastet seg inn i konkurransen - i år ble alle byggverkene også utstilt i Hønefoss på årets store julemarkedet.

Norgesmester: I år inviterte Frede kokk (med svart lue til høyre)  til sylteverksted med egen oppskrift. Her er gjengen som grep sjansen til å lage Norges beste sylte med to ganger norgesmester i sylte: vår egen kokk Frede Gruer. 

Overraskelse:  Etasje 3B overrasket med Luciaopptog og lussekatter til alle 13.desember.

Julegavetøfler: Elevene på Strikking og hekling valgfag produserte tøfler til den store gullmedaljen, og Sonja renholder tovet dem i skolens store vaskemaskin. Dette er bare en liten del av produksjonen.

Julemarked: Mange elever var i gang på julemarkedet i Hønefoss med sang og dans og samlet inn penger til Kirkens Bymisjon.  Mangel på kontanter ingen hindring. Vipps klarer brasene.

ELEVRÅDSLEDER KATINKAS TALE TIL JULEAVSLUTNING 2019 

Det var en gang en skole, med navn Ringerike Folkehøyskole som var et univers langt, langt borte fra alle andre. Dette universet brakte med seg unike vennskap, utfordringer, lærdom, fantastisk mat, kjærlighet, drama og minner som ikke kunne måle seg mot noe annet.

Det hele startet da vi satt i trappa på hovedscenen og hørte på lærerne rope opp de 122 elevene som skulle gå her, lite visste jeg at samtlige av disse personene skulle være med på å forme den jeg er i dag. Vi fikk utdelt en timeplan, der det å bli kjent sto i fokus, men egentlig ville man jo bare sette i gang med linjefagene sine. Nå kan jeg se hvor viktig det var at vi etablerte et godt klassemiljø helt fra starten av, fordi selvom vi ikke har bli-kjent-leker nå lenger, så blir jeg mer og mer kjent med dere for hver dag som går. Vi har også blitt kjent med oss selv, og jeg tror dette året virkelig kan hjelpe oss for årene som kommer. Fordi dette er jo ikke en vanlig utdannelse, men en sosial utdannelse. Der vi lærer oss å være åpen, sette oss ved siden av noen vi kanskje aldri har snakket med før, skape relasjoner og alltid være rundt mennesker- når du står opp, når du spiser, noen når de dusjer, når du ler, når du ikke føler for å le, når du blir utfordret, når du får vise hva du er god for og når du legger deg. 

Det å leve opp på hverandre kan noen dager føles ut som det beste, mens andre dager vil man egentlig bare holde seg langt under dyna og ikke en gang ta i mot en smørbukk fra Kjersti eller Joachim. Det er nok det som kom som en litt overraskelse da jeg startet her, fordi selvom folkehøyskole er det beste året for veldig mange, betyr det ikke at alle dager er de beste dagene. Det som er så fint med de dagene der ingenting frister, ikke en gang taco-fredag, er at det alltid være noen der som trøster deg og som er der for deg. Det synes jeg er godt å tenke på, at selvom man ikke alltid føler på det, så vi en stor heiagjeng for hverandre. 

Selvom vi elever alltid er der for hverandre, så er det en gruppe mennesker som også fortjener en hyllest. Nemlig lærene her, som ikke bare har vært interessert i å forme oss faglig, men også som mennesker. De har alltid vært der om man trenger noen, arrangert hyggelige aktiviteter når de har vært tilsyn, alltid ønsket oss det beste og passet på at alle blir sett og hørt. Helt fra barneskolen har det alltid vært et ganske tydelig skille mellom lærer og elev, man spiste for eksempel ikke middag med lærerne sine og man tilbragte hvert fall ikke helgene med dem. Men her har jeg ikke det samme synet på lærerne som den gang, nå ser jeg mer på de som en del av dette fine hjemmet her og som noe trygt og godt man kan lene seg på og ha gode samtaler med. 

Jeg vil også at vi skåler for kjøkkenpersonalet her, som jeg virkelig er helt sinnsykt imponert over. Det vet jeg vi alle er. Dere bruker så mye tid og krefter på tilfredsstille alle behovene til oss som går her, veganere, vegetarianere, peskitarianere, fleksitarianere, glutenallergikere, de kresne, de miljøbevisste og oss vanlige her. Så tusen takk for den gode innsatsen dere gjør, og tusen takk for at dere er så engasjerte i hva vi prefererer på tallerknene våre.  Jeg tror studentlivet blir et sjokk for oss alle, og er det en ting jeg vet jeg kommer til å savne så er det maten her. 

Gjennom dette eventyret så har vi opplevd så utrolig mye sammen, alle elevkveldene der vi har fått vise frem vår kreative side.  Linjeturer der vi fikk fordype oss enda mer i faget vårt i et annet land, og bli enda tettere med klassen sin og lærerne sine. Demonstrasjoner arrangert av engasjerte lærere og elever, høstfesten der alle fikk vist hvor fantastisk flinke de er i faget sitt, Utøya som knøyt båndet i mellom oss enda hardere og sist men ikke minst alle de morsomme opplevelsene vi har hatt på byen. Tenk at vi har kjent hverandre fra at Clint og Juvelen var bra til det ble dårlig, wow, tiden går fort når man har det gøy. 

Til tross for at vi har det utrolig bra sammen, så tror jeg alle kjenner på at det blir deilig å sprekke denne bobla litt og komme seg hjemover for å feire jul.  Selvom ikke jula nødvendigvis er like fin for alle, og at mange kan kjenne på ensomheten i ferien, så har vi heldigvis dette fine hjemmet som vi kan komme tilbake til - hjemmet der alle står med åpne armer og bryr seg om deg. 

Når jeg ser tilbake til alle minnene vi har hatt sammen på disse fire månedene, så blir jeg så nysgjerrig på hva som vil være fortsettelsen på dette eventyret - og jeg er så glad for at vi har mye mer i vente. Kanskje finner du din aller beste venn neste halvår, eller kanskje du får deg en kjæreste, hva som skjer neste år kan ingen vite - men det vi kan vite er at vi skal bidra til at alle får så bra 2020 som mulig. 

Jeg håper dere får en kjempe fin kveld videre, dere ser helt fantastiske ut alle sammen, veldig gøy å se dere så pyntet - for vanligvis ser vi hverandre bare iført flippers, hettegenser og joggebukse.

Dere er en så morsom og fin gjeng, og jeg heier på hver og enkelt av dere. 

Så skulle jeg gjerne ha avslutte denne talen som et eventyr, men det er ikke snipp-snapp-snute riktig enda. Og til slutt vil jeg takke min snille roomie, Johanne, som hjalp ekstremt mye med denne talen. 

SKÅL!

  
Huskonsert:  Utøvende Musikk holdt stemingsfull huskonsert.

Juleavslutning: Skolens julemiddag ble avsluttet med besøk av nissen og gaver fra alle små og store hemmelige nissevenner som hadde gjort advenstiden spennende og hyggelig.

Nissens gode hjelper:  Johanna t.v., lærer på Design & Fahion, og Silje, lærer på Dans, var to av nissens mange hjelpere.  Det er godt å ha hjelp når over 120 gaver skal deles ut.

Stemningsfullt: Siste skoledag dro elevene til Ringerike sykehus og sang for pasienter og ansatte.  Små grupper av elever besøkte deretter avdelingene der det var pasienter som ikke kunne flyttes slik at de også fikk høre julesangene.  Deretter var det tilbake til skolen og lunsj med rester fra den fantastiske julemiddagen dagen før.  Og så var det ferie.

Ordsky: Like før jul ble elevene bedt om å skrive ned de tre tingene som hadde gjort mest inntrykk i løpet av det første halvåret på skolen.  Vi lar ordskyen bli det siste bildet i denne lille juleartikkelen og ønsker alle elever velkommen tilbake til et flott nytt semester!  


Publisert 27. desember 2019, oppdatert 27. desember 2019.