«Pitstop for Angles»

Tidligere elever setter farge på Tønsberg.

Luftig:  Luftig prosjekt for Vendela og Nikolai.

Vendela Aurora og Nikolai Timofeev, Visual Arts 18-19, har fått lov til å boltre seg fritt på en trist eternittvegg i Tønsberg.

Penere utsikt
- Det begynte med at Vendela og Nikolai ønsket å samarbeide om et prosjekt etter at skoleåret var ferdig, forteller Vendelas far Jan Håkon Håkonsen. – Vi hadde den perfekte veggen på fire ganger åtte meter. Dvs det var egentlig naboen som hadde den, men det var vi som så den.  Heldigvis var naboen med på prosjektet.  Og nå har vi en mye penere utsikt!

Inspirasjon: Vendela og Nikolai under buegangen som er inspirasjonen til veggmaleriet.

Samarbeid
I utgangspunktet var dette Vendelas og Nikolais prosjekt, men siden de fikk jobben av Vendelas far måtte prosjektet godkjennes av oppdragsgiver.  - Det var ikke vanskelig å bli enige.  De to unge kunstnerne tok utgangspunkt i søylegangen til inngangspartiet og laget et luftig maleri med engler og høy himmel.  Tittelen er «Pitstop for Angels».   Det er Nikolai og Vendela som er englene og vårt hjem er et fristed for dem – et «pitstop».  Vi hadde satt av 10 dager til prosjektet, men det tok mye kortere tid.  Vendela og Nikolai har jobbet sent og tidlig.  – Det var mye grunnarbeid før vi kunne begynne med det kreative, sier de.  Veggen måtte vaskes, grunnes og males først.

Intens jobbing: Planen var å bruke 10 dager på prosjektet, men Vendela og Nikolai jobbet sent og tidlig og ble ferdige på seks dager.

Populært bybilde
- Gjennom prosessen har det stadig vært folk innom som har fulgt utviklingen og som kom med ros underveis.  Det er ikke tvil om at lokalbefolkningen liker det de ser, sier en fornøyd oppdragsgiver.    Og kustnerne? Ja de er nøkterne: - Jeg er fornøyd med resultatet, sier både Vendela og Nikolai.  – Det var moro å få så mye oppmerksomhet fra forbipasserende som gikk forbi Storgaten 21 i Tønsberg.

"Pitstop for Angels" i Storgaten 21 i Tønsberg

Her kan du se hele bildeserien.


Publisert 15. juli 2019, oppdatert 15. juli 2019.