Ny korona-hverdag

Bygningene er stengt, men folkehøgskolen lever!

- Her på Ringerike folkehøgskole, hvor det vanligvis yrer av liv, er det nå helt stille. Skolebyggene er stengt, elevene har reist hjem, og de aller fleste ansatte har hjemmekontor. Skolen har imidlertid ikke stoppet opp, forteller Morten rektor.

Digitalt klasserom: Kjersti lærer inviterte til zoom-møte med strikking valgfag.  "Ta med strikketøy, tekopp og kom".  Det var hyggelig å "sees" og høre hverandres stemmer.

Digital folkehøgskole
- Vi har, som de fleste andre skoler, flyttet oss over på digitale flater. Det kan jeg love er utfordrende for en skole der det fysiske møtet mellom mennesker står i hovedfokus. Men - vi er kreative og gjør alt vi kan sammen med elevene for å få dette til.  

Timeplan
- Vi har morgensamlinger, linjemøter, fellesfag og valgfag.  Elevene dokumenterer via logg, filmer og bilder hva de holder på med og og de ansatte må dokumentere undervisningen sin.  Vi følger direktivene fra departementet og  håper alle sammen å få til en avslutning på dette skoleåret der årets elever er tilbake her hos oss på Hønefoss, fortsetter Morten rektor.

"Steik din egen vaffel":  Hanna gjør noe med savnet etter Kjersti internatleders kveldsaktivitet.  Hun lager sine egne vafler på kjøkkenet hjemme.

Billedkavalkade
Her kommer et liten kavalkade over noe av det som skjer hjemme, på skolen og på nettet.

Egenaktivitet:  Emma B lager sitteunderlag i skolens farger.

På jobb: Driftspersonalet er på jobb og gjør alt de kan for å hygge seg i en uvant situasjon.  Frede kokk ønsker kolleger god morgen med kokekaffe på skolens bålpanne. 

Global Solidaritet:  Alle linjene får oppgaver de skal løse gjennom uken og som de må dokumentere at de har gjort.  Her er det Frida på Global Solidaritet som rydder stranden hjemme. 

Pliktene må gjøres:  Kjersti internatleder oppfordret alle til å hjelpe til hjemme og ta romvasken og internatvasken som vanlig.  Tommel opp for Ane Mathilde som er ferdig med badet.  

Musikal: Greaseforestillingen skulle hatt premiere 28. mars.  Den er utsatt, så nå lager Hanna vennskapsbånd i fargene til Rydell High School fra Grease.

Visual Arts:  Live har levert sin digitale tegning som en del av dokumentasjonen på at Ringerike folkehøyskole i aller høyeste grad er i gang.  


Publisert 21. mars 2020, oppdatert 21. mars 2020.