Mer fra Global solidaritet i India

Les reisebrev fra elev Gina Berre

Her kommer en liten oppdatering fra India. I tre dager har vi besøkt den humanitære hjelpeorganisasjonen Jagriti Vihara, som ligger i en liten landsby ca to timers kjøretur fra byen Ranchi. Å komme til denne fredelige og frodige plassen sto til stor kontrast til Delhis folkehav, trafikkaos og gateselgere.

Jagriti Vihara er et skole- og landsbyprosjekt for urbefolkningen i Ranchi-distriktet. De iverksetter skolegang for barna i landsbyene, selvhjelpsgrupper for kvinner, jordbruksprosjekter og vannprosjekter.

Den andre dagen av oppholdet ruslet vi fire km under en stekende indisk sol og langs en støvete landevei til nabolandsbyen Domaro. Der besøkte vi blant annet en barneskole med 300 elever -både gutter og jenter- fordelt på åtte klassetrinn. Før denne skolen ble etablert fikk ikke barna i landsbyen noen form for skolegang. Der var vi så heldige å få flette makrame sammen med elevene fra 5. klasse. Det ble også tid til noen runder med hi-ha-ho, en lek som alle har god kjennskap til på Ringerike Folkehøyskole.

Uten internettilgang og med svært dårlig telefonforbindelse ble kveldene på Jagriti brukt til å spille kort, utveksle indiske og norske røverhistorier rundt et knitrende bål, samt ligge i soveposene og titte opp på en fantastisk stjernehimmel.

Etter tre dager på landsbygda og over 40 timer tog så var det godt med to late dager med sol og bading i Puri. Nå er vi på vei til Bhubaneswar der vi skal overnatte før vi drar videre til Kolkata. Vi har opplevd mye av det India har å by på.
Vi gleder oss til de siste dagene i dette vakre landet.

Se bilder


Publisert 10. februar 2018, oppdatert 10. februar 2018.