Fellesskapspartiet vant

Nytt elevråd er valgt

Fellesskapspartiet var klar vinner, tett fulgt av Sosialistisk elevparti og Elevpartiet de grønne.   

Hemmelig valg:  Det var valglister og hemmelig valg.  Her går første stemme i valgurnen.

Høy valgdeltagelse
87% av elevene stemte. Resultatet ble som følger:

Fellesskapspartiet vant med 43 stemmer og fikk tre medlemmer i elevrådet.
Sosialistisk elevparti fikk 32 stemmer og to medlemmer.  De fikk også et utjevningsmandat og ender derfor opp med tre medlemmer.
Elevpartiet de grønne fikk 29 stemmer og to medlemmer.
I tillegg sitter forrige elevråds representant til skolens styret som uavhengig.

Hadde noe å komme med
- Jeg følte vi hadde noe å komme med, sier Mathias, en av stifterne av Sosialistisk elevparti.  - Nå blir det spennende å gå inn i budsjettforhandlinger med de andre to partiene.  Jeg har stor tro på at vi skal kunne gjøre en god jobb for alle elevene.

To korte uker
Elevene fikk en kort uke på å stifte partier, lage partiprogram, valglister og budsjett.  Elevrådet har kr 20.000,- til rådighet.  Etter at partiene ble presentert for elevene hadde de en kort uke til valgkamp.  Kvelden før valget var det partilederdebatt med engasjement både fra sal og scene. 

Flott med engasjement
- Kjempegøy med partilederdebatt og engasjement, sier Janne som er en av velgerne.  - Det blir spennende å se om det nye elevrådet vil fungere anderledes enn det forrige som bestod av representanter fra linjene og etasjene.

Konstituering
Felles for alle partiene var et ønske om servering av juice.  Men de var uenige om hvor ofte.  Nå skal elevrådet konstituere seg og gå inn i budsjettforhandlinger.  Det blir interessant å se hvilke saker som blir vinnere og hvilke som blir tapere.  


Publisert 18. januar 2020, oppdatert 19. januar 2020.