Jul på Ringerike

Fantastisk avslutning på en flott høst!

Julen 2018 er snart historie, men minnene fra desember på Ringerike folkehøgskole vil leve.  Her er et lite utvalg av alt som skjedde siste uke før juleferien.


Nobel fredspris: 10.desember gikk elever i fakkeltog til ære for årets fredsprisvinnere Denis Mukwege og Nadia Murad. Det er spesiell opplevelse å være blant 4000 andre som hyllet dem. 


Julepyntjuryen Elin (t.v.) og Kristin:  11.desember gikk skolens entusiastske jury rundt og inspiserte rom og internat for å avgjøre vinnerne i diverse kategorier.  Noen av oss mistenker at kategoriene oppstod underveis.  Her er to av vinnerne: Beste jentepynterom - den visste vi om - men "Kuleste gutteoverraskelse" - aner vi oppstod der og da.   

 

 

 


Pepperkakehusbakekonkurranse: Etasjene overgikk hverandre i kreativitet i år.  Her er årets vinner som ble kåret av tidligere og nåværende ansatte på deres julelunsj. 


Utendørs konsert:  12.desember inviterte Utøvende Musikk til innvielse av amfiet utenfor matsalen med julekonsert i minus 8.  Det håper vi blir en tradisjon!  


Hemmelig nissevenn: Gjennom hele desember var det hemmelighetskremmerier og mye aktivitet når små og store hemmelige nissevenner overrasket nissebarna sine.  På oppslagstavlen kunne barna takke nissen sin. Da nissen kom siste kvelden ble identiteten til foreldre avslørt til mye latter.  


Lucia opptog: 13 desember ble elevene vekket av en ellevill St. Lucia med ternene Kristin (t.v.) og Kjersti.  De tradisjonelle lussekattene var byttet ut med kjeks og mandariner. 


Julekomiteen: I år bestod julekomiteen på skolen av dette knippe nisser: Karine fra Global Solidaritet, Einar Multisport og Johanna Design & Fashion.  De holdt i trådene på selve julekvelden og passet på at alt gikk riktig for seg,


Pyntet: Matsalen ble pyntet og kjøkkenet serverte alt som hører julen til.  Her var både ribbe og pinnekjøtt med alt tilbehør  og litt til.  Og til dessert hygget vi oss med riskrem og karamellpudding.  


Koselig og lang middag:  Elever og ansatte visste å sette pris på maten og de litt mer  høytidelige rammene rundt måltidet enn det vi til daglig har.  


Juletreet: Kvelden ble avsluttet med gang rundt juletreet og nissen kom med gaver til små og store nissebarn. 

Her kan du lese mer om alt som skjedde i ukene før jul. 

Vi gleder oss til resten av skoleåret!  


Publisert 23. desember 2018, oppdatert 23. desember 2018.