Hva skjer'a?

Et nytt år skal fylles med innhold. Vi gleder oss!

Vi gleder oss til å begynne et nytt skoleår og fylle det med innhold sammen med dere.  Men det er klart at det er mange tradisjoner og opplegg som ligger fast.  De skal dere være med på å gjøre til deres egne.  Her er oversikten over alt vi gjøre felles.  I tillegg kommer alle prosjektene linjene har.  Det er ikke uten grunn vi er skolen som aldri sover! 

Ringerike folkehøgskole
Første skoledag: Spennende å møte romkameraten og å pakke ut.  Får alt plass?

August:
25.august: Skolestart.  Dette er kanskje den meste spennende dagen i året.  Da får du vite hvem du skal dele rom med og hvem som er på linjen din. Sammen skal vi skape et flott år!

31.august:   Her inviterer de ansatte til elevkveld, men dere skal få lov til å bidra sammen med etasjen deres.  Det blir god mat, rebusløp, innslag på scenen og felles aktiviteter til langt ut på natten.  Tema for kvelden er "Ville Vesten". Du kan allerede nå begynne å planlegge antrekket ditt.  Det er nemlig en tradisjon på skolen - å kle seg til temaet. Du får høre mer om det når det nærmer seg skolestart.  


Personalets elevkveld: Rektor Morten i spissen for ville vesten-kveld.

September:
21.september: Det er den aller første ordentlige elevkvelden.  En etasje har ansvaret for matservering, en etasje har ansvaret for underholdningen og en for aktiviteter utover kvelden.  Elevkveldene er uten tvil noen av høydepunktene i løpet av året!  Alle setter sin ære i å skape den beste elevkvelden. 

27.september begynner høstferien kl. 11:30. 

Oktober:
8.oktober er høstferien over og vi begynner kl. 08:30 med morgensamling, men du er velkommen tilbake dagen før.  Første måltid er kveldsmat. 


Skolekor: Ja, alle synger i skolekoret - og det lyder utrolig bra!

12.oktober er det høstfest.  Da inviterer dere venner og familie til å oppleve skolen.  Uken før har vi jobbet sammen mot linjepresentasjoner, sceneshow, utstillinger, konkurranser og skolekoret opptrer før første gang.  Det er stort! 

18.oktober drar hele skolen til Utøya og deres demokrati-senter.  18-19-kullet var veldig fornøyd med sitt besøk og mente alle skoler burde dra dit.  

19.oktober: 2. elevkveld og store forventninger.  

28.oktober begynner den første linjeuken.  Da legger vi alle andre fag til side og fordyper oss i linjefag.  Denne uken er alle linjene på sin første linjetur. 

November
9.november er det 3. elevkveld, og forventningene er ikke mindre til denne. 

Elevkveld: Temaet denne kvelden var "Barnebursdag".

25.november er det andre linjeuke. Da jobber linjene med spesielle prosjekter og alle andre fag er satt til side.

Desember:
Dette er en måned full av hemmeligheter og prosjekter.  Vi har hemmelig nissevenn der alle som vil kan delta.  Vet du ikke hva hemmelig nissevenn er?!  Bare vent – det er noe av det hyggeligste du kan tenke deg, hvis du har vært snill altså….  Vi har juleverksted, lager spiselige gaver og åpner julekalender. 


Pepperkakehusbakekonkurranse:  Her er noen av fjorårets fantastiske pepperkakebyggverk.

14.desember gleder alle seg til 4. elevkveld. 

17.desember har vi en fantastisk hyggelig juleavslutning med alt du kan ønske deg av julemat.  Vi går rundt juletreet, avslører hvem de hemmelige nissevennene er, og hvis dere har vært riktig snille kommer kanskje julenissen også.  Det er en kveld du ikke vil gå glipp av!  

18.desember begynner juleferien kl. 11:30.  Men før det har vi sunget på omsorgsenteret som er naboen vår.  Det er en veldig hyggelig avslutning på juleforberedelsene våre og en god start på ferien.

Januar:
7.januar er juleferien over og vi begynner kl. 08:30 med morgensamling, men du er velkommen tilbake dagen før.  Første måltid er kveldsmat. 

11.januar er det fjorårsfest.  Da inviterer dere fjorårselevene til fest på skolen.  Vi forbereder oss i to dager først og lager rammene rundt festen.  Fjorårselevene gleder seg allerede og er spente på hva dere finner på. 

24.januar er det linjeuke igjen.  Da drar linjene på sin andre linjetur. 


Mobildekning: Endelig dekning på linjeturen til Kenya.

Februar:
7. februar inviterer vi til seniorfest der gjestene har levd litt lenger enn elevene.  Dere står for underholdningen og vi spiser middag sammen med gjestene etterpå. Det er et koselig  møte på tvers av generasjonene.

15.februar er det 5. elevkveld.  Kanskje temaet blir "Valentine's Day"? 

21.februar begynner vinterferien kl. 11:30. 

Mars:
3.mars er vinterferien over, og vi begynner kl. 08:30 med morgensamling, men du er velkommen tilbake dagen før.  Første måltid er kveldsmat.  

3.-6.mars er det prosjektvalgfagsdager.  Da legger vi den vanlige timeplanen til side og dere velger et av flere fag dere fordyper dere i.  De fagene velger dere like etter juleferien. Sjekk valgfagene.  Der er prosjektvalgfagene merket med *. 

14. mars er det elevkveld igjen - den nest siste.  

Gruppeklem: Det er like trist før hver ferie når elevene skal være fra hverandre et par uker, men gruppeklemmer hjelper

23.mars: Nok en linjeuke begynner og linjene jobber med sine prosjekter.  Denne gangen var er uken forlenget med tre dager.

April:
2.  april begynner påskeferien kl. 11:30.

15.april er påskeferien over, og vi begynner kl. 10:00 med skolekoret, men du er velkommen tilbake dagen før.  Første måltid er kveldsmat. 

28.-30.april er det aktivitetsdagene.  Da  vi inviterer alle som har vært på Helsedans og mange flere til å være folkehøgskoleelever i noen dager.  Det hele avsluttes med et utrolig sceneshow! 

Mai:
2.mai er det 7. og  siste elevkveld. 

Ringerike folkehøgskole
Elevkveld: Siste elevkveld er like populær som første elevkveld. Temaet var "Chartertur"!

9. mai er det vårfest.  Da inviterer dere nok en gang foreldre og venner til stor fest der alle linjene viser frem sine ting.  Vi bruker uken før til å øve og forberede.

12.mai er det vår egen avslutningsmiddag for elever og personalet.  Selv om det er siste natt med gjengen, er det en av den fineste og hyggeligste kveldene i  året. 

13.mai får dere vitnemålene og begynner på resten av deres liv fulle av minner og erfaringer som kan komme godt med!


Publisert 4. juni 2018, oppdatert 16. juni 2019.