Humor og psykisk helse = sunt

Kurs på skolen i regi av Norsk Revy

- Oppdraget vårt er å ufarliggjøre psykisk helse ved å tulle med temaet, forteller Lotte Engen Granås, Stand Up & Revy 2017-18.  Hun var med på oppstartkurset sammen med elever fra videregående skole.  - Det var interessant å jobbe sammen med 16-17-åringer, ler hun.  - Plutselig følte jeg meg veldig voksen. 

Krevende: Det er ikke lett å skrive morsomt om psykisk helse.  Her er kursleder Andreas Gregersen sammen Lotte og gruppen hennes.

Egne liv
- Utgangspunktet for tekstene våre var våre egne liv, personlige problemer og erfaringer.  Balansegangen mellom humor og mobbing er vanskelig.  Uansett alder syntes vi det var vanskelig å lage god humor om et så alvorlig tema som psykisk helse. 

På revyscenen
– Vi ønsker å få ungdom opp på scenen og å vise fram deres utfordringer, sier fagansvarlig i Norsk Revy, Ole Christian Øen.  Han har blant annet være lærer på Stand Up & Revy i flere år. 

Norsk Revyfaglig Senter har fått 100 000 kroner i støtte fra Kavlifondet til en ny ungdomssatsing. Målet er å gi ungdom bedre psykisk helse ved å invitere dem opp på revyscenen.

Inspirerende? Lotte (t.v.) og Ingrid fra Stand Up & Revy 2017-18.  Kanskje henter de inspirasjon fra noen av skolens mange potteplanter.

Veiledere
Kurset på Ringerike folkehøgskole var det første. - Under Revyfestivalen skal vi som var på kurset delta på et større kurs og være veiledere for andre ungdommer som skal prøve seg, forteller Lotte.  Og så skal kursdeltagerne fra vgs tilbake til skolene sine og jobbe videre med revy der, mens jeg skal besøke Stand Up & Revy på Ringerike og holde kurs for dem.

Her kan du se Lottes video fra skoleåret sitt på Ringerike folkehøgskole.  


Publisert 15. juni 2019, oppdatert 16. juni 2019.