Hoppende glad

Ida, 2018-19, begynner på Film og TV på Westerdals til høsten.

-Jeg var litt usikker på om jeg kom inn fordi jeg ikke var fornøyd med en av oppgavene vi skulle levere, forteller Ida. – Jeg har jobba hardt med film/foto i mange år, helt siden jeg var liten, og dette var faktisk det eneste studiet jeg søkte på i år. Men jeg kom videre til intervju og da fikk jeg forklart hva jeg ville gjort på en annen måte og jeg fikk vist hvor mye jeg brenner for dette  Det hjalp visst, forteller Ida som gikk på Global Solidaritet 2018-19.   Det er rift om plassene på denne utdannelsen, bare 20% av de som søkte kom inn.  

Alltid med kamera:  Ida på linjetur i Kenya.

Skriftlig opptaksprøve
Ida måtte levere to forhåndsbestemte oppgaver og en der hun kunne velge mellom fire oppgaver.
 – Den første oppgaven var skriftlig. Jeg skulle skrive en tekst om noe jeg skulle ønske var annerledes i Norge eller på hjemstedet mitt. Jeg valgte å skrive om vår bruk av mobiltelefonen og nettbruk. Jeg skulle ønske at vi levde mer her og nå og ikke via mobilen og nettet.

Film
- Den andre oppgaven var å lage en film på to minutter der det skjedde noe galt eller hvor det skjedde en større endring for hovedrolleinnhaveren. Jeg valgte å lage en film om en jente som kranglet med faren sin og så dro til skogs. Der falt hun utfor en skrent og ble liggende. Heldigvis ble hun funnet av letemannskaper med hunder sent på natten og fikk skværet opp med faren sin. Det var den filmen jeg ikke var helt fornøyd med.

Bildeserie
- Den siste oppgaven var å lage en billedserie fra et sted jeg ikke kjente og dokumentere hva som skjedde der. Jeg tenkte på opptaksprøven da vi var i India og tok bilder med tanke på at de kanskje kunne brukes. Resultatet ble en billedserie fra landsbyen Jodhpur i India.

India: Her er et av bildene Ida sendte inn til opptaksprøven.  De andre bildene kommer nederst i artikkelen.

Bachelor i film og TV
- Jeg gleder meg masse til å begynne på studiet. Det første året prøvesmaker vi på alle arbeidsoppgavene som finnes i å produsere levende bilder. Senere i studiet spesialiserer vi oss på for eksempel regi, produksjon, filming eller lyd.

Billedserie
Under kan du se bildene fra India som Ida sendte inn til opptaksprøven.


Publisert 6. august 2019, oppdatert 7. august 2019.