HJELP - skolestart 1

Gruer-gleder du deg? Du er ikke alene.

Mange av dere kommer til å trives som fisken i vannet fra første øyeblikk, mens andre kommer til å synes det er skummelt og ikke helt lett å finne sin plass.  Husk at dette året kan bli det beste året i livet ditt, men det skjer ikke første skoledag.  Det krever innsats og deltagelse og skjer gradvis etterhvert som dere blir kjent. 

Spennende: Det mest spennende første skoledag er å møte romkameraten for første gang.

Bli med på det som skjer
Det er helt greit å synes at de første dagene, ja kanskje ukene, er litt skumle. Vår oppgave er å legge alt til rette for at dere skal trives, og at dere skal bli kjent.  Men til syvende og siste er det du som må ta kontakt og bli med på det som skjer.  

Vi har samlet et knippe uttalelser fra tidligere års elever som har reflektert over de aller første dagene på skolen.  

Allsang: Første kvelden blir dere kjent med Eirik, t.v., og Kjetil, lærere på Utøvende Musikk,  som leder an i allsangen og som også leder skolekoret.

Ingenting kommer av seg selv
- Husk å utfordre deg selv i starten, ingenting kommer av seg selv, men på Ringerike kommer vennskap litt av seg selv om du bare tørr å satse litt. Vær positiv og bli med på så mye fellesaktiviteter du kan. Plutselig blir du kjent med noen du ikke trodde du hadde så mye til felles med, sier Nora E, Musikal.

Bli med og lek: En måte å bli kjent er å bli med på leken.  Her er det Marie, lærer på Stand Up & Revy, som er i fullt firsprang i gymsalen.

Det kan ta litt tid
- Ting kan være veldig vanskelige i starten.  Det kan ta tid før du finner din plass og føler deg trygg.  Ikke gi opp og dra hjem.  Selv om du føler at det kanskje ikke var noe for deg, kan jeg love deg at det blir det!  Dette blir deres beste år, sier Hannah, Dans.

Fellesskap: Vi begynner allerede første kvelden med felles aktiviteter der alle kan møtes.

Det kommer til å ordne seg
- Ikke fortvil hvis du ikke finner plassen din med en gang.  Det kommer til å ordne seg! Selv sleit jeg med å finne min plass i starten.  Selv om jeg er en sosial og utadvendt jente på Stand Up & Revy var det vanskelig å bli en del av fellesskapet med den gang, og jeg vurderte å dra hjem.  Dagen etter jeg hadde snakket med læreren min om at jeg kanskje ville slutte, fikk jeg med fem nye bestevenner, sier Mathea, Stand Up & Revy.


Publisert 21. august 2019, oppdatert 21. august 2019.