Fire generasjoner SR’ere på scenen

Stor fanskare i publikum skapte stemning.

Konferansier: Oskar holder i alle tråder - han organiserer, booker og er konferansier.  Foto: Privat

- Det er utrolig gøy at Ringerike folkehøgskole stadig dyrker frem nye navn i humorfaget, sier Oskar Fjørtoft Sandanger.  Han gikk på Stand Up & Revy 2014-15, er ferdig med sin bachelor i teaterkommunikasjon og driver intet mindre enn tre forskjellige humorscener i Oslo.

Organisering, booking og konferansier
- En av stand-up klubbene, Samfunnet Bislet, har jeg overtatt fra Fredrik Sjåstad, Stand Up & Revy 2009-10 som var det første året linjen eksisterte.  Han er så opptatt med KonspirasjonsPodden at jeg nå har ansvar for booking, organisering og konferansierjobben. Jeg driver også Chateau Neuf standup, og har i tillegg startet jeg en stand up scene på «The Corner» like ved OsloMet – Stand up Corner.

Stand Up: Stand Up Corner i nærheten av OsloMet er Oskars egen scene.

Impro og humorkonkurranse
- Men humorfaget er mer en stand up, derfor driver jeg med improvisasjon på «Dattera til Hagen» to ganger i måneden sammen med «Nesten Lættis» med blant andre Karl Georg Kaasbøll Solheim og Daniel Kvaal Pedersen som gikk sammen med meg på Stand Up & Revy 2014-15.   

Og som om det ikke er nok driver Oskar med et eget humorprosjekt «Steikje løye» som er et talkshow og en humorkonkurranse.  Sist gang gjorde han det sammen med Maria Stavang «Piateed» som også er en kullkamerat fra Stand Up & Revy. 

Nykommer: Hilde Nygaard, Stand Up & Revy 2018-19, debuterte på stand up scenen i Oslo på Corner sammen med medelev Karl Ville Børresen.  Foto: Oskar Fjørtoft Sandanger

Fire generasjoner på scenen
I slutten av mai samlet Oskar Stand Up & Revy elever fra 2014-15, 15-16, 16-17 og helt ferskinger fra 18-19 til stand up på «Corner».  Med en entusiastisk gjeng av tidligere Ringerike folkehøgskolelever blant publikum, ble det høy stemning. – Flott innsats av nykommerne Carl Ville Børresen og Hilde Nygaard, skryter Oskar, som gleder seg til nye møter med gamle og nye Stand Up & Revy elever.

Takk til Marius Mandal for ingressbildet.


Publisert 6. juni 2019, oppdatert 6. juni 2019.