Endelig grønnsakshage

«Fra jord til bord» er nå en realitet på skolen.

Bærekraft: Johanna, en av lærerne på Bærekraft valgfag, forbereder pallekassene for dyrking i vår.

-Det er utrolig hyggelig å jobbe med et slikt prosjekt fordi alle på skolen er så positive, forteller Karine lærer entusiastisk.  -Marianne kjøkkensjef har kommer med urter fra egen hage. Og naboen vår har levert salatplanter.   Målet vårt er jo at kjøkkenet skal hente friske urter herfra gjennom hele sommeren og at Bærekraft valgfag skal være med å høste og tørke urtene til høsten. 

Foregangsskole
- Det er klart at skolen støtter dette prosjektet, sier Morten rektor. – Vi ønsker å være en foregangsskole i det grønne skiftet.  Hvis vi etter hvert kan dyrke grønnsaker og urter til eget bruk, er det jo flott.

Begynner i det små: Tre kasser klare for første sesong.

Samarbeide
Hagen er planlagt som et samarbeidsprosjekt med «Fontenehuset» Hønefoss som er etarbeidsrettet rehabiliteringstilbud.  – Vi satser på å stelle bedene når skolen har ferie og samarbeide noe når elevene er tilbake.  Og så gleder vi oss til å være med på innhøstingen og dele det vi høster, sier Olav Risan fra Fontenehuset. 

Det skjer noe: I begynnelsen av juli spirer og gror det.

Drivhus
Neste investering er et 12 m2 drivhus som Tom på drift skal sette opp i løpet av sommeren. – Vi ønsker at våre elever skal blir mer bevisst maten vi spiser og vil ha «Fra jord til bord» som eget prosjekt, avslutter Karine lærer.

Hyggelige naboer: Grønnsaker fra naboen. 

 

Mmmmm: Snart jordbær fra egen hage. 


Publisert 8. juli 2019, oppdatert 8. juli 2019.