Ekstrem sport, scene eller design

Tina, Musikal 15-16, tar utfordringer på strak arm.


Eventyr: Etter året Ringerike dro Tina til New Zealand på jakt etter eventyr og ekstrem sport.  

- Jeg bestemte meg for å si ja til alt - i alle fall nesten, ler Tina Rustadstuen..  - Etter året på Musikal måtte jeg bare utfordre meg selv.  Jeg ville hoppe fra bygninger og broer og opplevde en utrolig frihetsfølelse første gang jeg gjorde det. Sommeren etter Ringerike jobbet jeg for å tjene penger, og så satte jeg kursen mot NewZealand.  Det er ikke mulig å komme lenger unna Norge,  også er det et Mekka for ekstremsport.  

Fashion week
- Jeg oppdaget New Zealan Fahsion Week dagen etter at jeg kom til New Zealand.  I tråd med ideen med å ta sjanser, gikk jeg rett inn  og ba om jobb.  Og det fikk jeg - etter litt overtalelelse.  De kunne jo ikke si nei til meg som hadde kommet ens ærend fra Norge for å ta sjanser og oppleve verden!  Så jeg kledde av og på mannekengene, stablet stoler og gjorde det meste av forefallent arbeid i en uke.  Og sånn fortsatte det resten av året.  Jeg jobbet på de underligste steder og gjorde det ofte bare for å få kost og losji.

Utrolig naiv
- Redd? Nei, egentlig ikke.  Det hjelper at jeg er utrolig naiv og tror at alle vil meg vel, forteller Tina. - Jeg bodde på hosteller og på flermannsrom. Takket være erfaringene fra internatet på Ringerike var jeg vant til å omgås mange forskjellige mennesker.  De fleste jenter velger å bo på enkelrom, men det er mye dyrere, så jeg delte rom med masse gutter.  Og jeg opplevde at de aller fleste faktisk ville meg vel.

Selvtillit
- Vet ikke om jeg ville ta sjansen på å reise slik hvis jeg ikke hadde gått på folkehøgskole.  Jeg lærte mye  om selvdisplin, god arbeidsmoral og fikk  masse selvtillit til å stå på scenen av Marie lærer.  Også lærte jeg veldig mye om musikkbransjen i samtalter med Eirik lærer.  Han fortalte om sine erfaringer, og det har gjort at jeg er blitt tøffere i mitt møte med bransjen.  

Portrett: Magasinet "Julebyen Lillehammer" laget et lite portrett av Tina.

Synger soul, blues og jazz
- Jeg opptrer mye i og rundt Lillehammer, der jeg kommer fra.  Akkurat nå vet jeg ikke helt hva jeg vil satse på, musikk eller design.  På Musikal jobbet jeg i scenografigruppen.  Det forsterket lysten til å jobbe med design og nå studerer jeg retail design på Westerdal i Oslo.  Det vil si at jeg lærer om å designe alt utenom private hjem.  I Oslo er jeg design-Tina, mens på Lillehammer er jeg musikk-Tina.  Det hadde vært gøy å kombinere de to, men jeg drømmer om å drive med musikk 100%.  


Publisert 27. desember 2018, oppdatert 27. desember 2018.