Eksamenshjelp i Århus

Spennende prosjekt med Kjetil musikklærer.

Hva får man når man blander nordiske folketoner med renessanseinstrumentet cister (en slags lutt), klassisk trekkspill, rocka kontrabass, sigøynerjazzet fele og et groovende skrangle-trommesett?

Det er umulig å vite uten å prøve det!

Det var utgangspunktet til Kjetil, linjelærer på Utøvende Musikk og Musikal, da han reiste til Århus sammen med prosjektleder og sanger Elisabeth Vik og medmusikerne for å skape en konsertopplevelse uten like. 


Holder rytmen: Kjetil lærer på perkusjon.

Eksamen
Anledningen var Viks avsluttende prosjekt på Global Music Master (Royal Academy of Music, Aarhus/Aalborg og The Sibelius Academy, Helsinki).  Tre hektiske og eksplosivt kreative dager med øvelser var alt som sto mellom idé og eksamenskonsert.

Litt nervøs
- Det er en sjelden glede å jobbe så intensivt, åpent og kreativt over så kort tid for å skape noe nytt,  sier Kjetil, som innrømmer at han også var litt nervøs før selve prosessen. - Man vet aldri om man kommer overens rent musikalsk med folk før man sitter i øvingsrommet. Dette prosjektet kunne jo gått i mange retninger.

Suksess
Det er ingen tvil om at prosessen gikk i riktig retning. Konserten fikk toppkarakteren 12, og nå venter studioinnspilling og flere konserter.  - Det er skikkelig moro når det klaffer såpass med musikken. En ekstra bonus er jo at folk likte det og at Elisabeth gikk ut med full score.


Racer: Kjetil er en racer på å alterere trommesett; her med miniatyrgonger.

Innspilling
- Neste utfordring blir å prøve å kapre denne energien i studio når vi på nytt samles på slutten av sommeren for å gjøre en studioinnspilling. Det rekker jeg akkurat før skolestart og alt det spennende som begynner i august, avslutter Kjetil. 


Publisert 3. juli 2018, oppdatert 4. juli 2018.