Bærekraft

Vi er stolte av vårt miljøengasjement

Vi på Ringerike Folkehøgskole er stolte over vårt miljøengasjement, og blir hvert år inspirert av våre elever til å bli enda bedre. Skolen vår er sertifisert som Miljøfyrtårn, noe dere kommer til å få høre mer om når dere begynner i august. Blant annet innebærer det fokus på kildesortering, energibruk og gjenvinning. Vi er også Debio bronsesertifisert for vår bruk av økologiske varer og er Norges første Fairtrade-folkehøgskole.

Salatbar: Kjøkkenet serverer varierte og gode salater hver dag. 
Bærekraftig produksjon og servering
Vi har et ekstra fokus på økologisk mat og reduksjon i kjøttforbruk ved å ha god tilgang til grønnsaker og vegetariske pålegg og retter. Minst en dag i uken vil dere få gleden av en vegetarisk middag, alle andre dager kan dere velge mellom to retter, der en rett alltid er plantebasert. I tillegg har vi en målsetting om å redusere bruken av plast i produksjonen, og nyttiggjøre rester slik at ingen mat går til spille.
Fantastisk kjøkken: Gudrun er en av våre dyktige og hyggelige kokker som serverer "digg mat" i følge våre elever.
Elevstyrte prosjekter
 Alle linjene skal ha minst et bærekraftprosjekt i løpet av året. For å kickstarte miljøprosjektene våre har vi en bærekraftdag i løpet av september.
Aktive elever:  Søppelplukking i vårsolen er et av mange bærekraftprosjekt elevene er involvert i.
Bærekraftpott
Vi har et prosjekt som vi kaller «bærekraftig reising». Vi er klar over at flyreisene på våre linjeturer er en klimabelastning. Samtidig mener vi at det er viktig å reise for å skape større engasjement og få nye og viktige perspektiver. Vår løsning er at skolen lager sin egen co2 avgift der skolen betaler kr. 100,- kroner pr. linjetur pr. elev inn i en pott. Deretter får bærekraft valgfag i oppgave å undersøke ulike alternative bærekraftige prosjekter, bistandsprosjekter og/eller nødhjelpsprosjekter.   Elevene kommer med et forslag om hvilket prosjekt som skal få pengene fra vår co2 avgift.  Pengene har tidligere gått  til Leger uten grenser, Nordic Ocean Watch, WWF-havfadder  og The Ocean Clean Up.  

Nytt drivhus: I vår satte skolen opp nytt drivhus.  Der og i pallekassene utenfor dyrker vi grønnsaker og urter.

Publisert 19. juli 2020, oppdatert 19. juli 2020.