Våre beste ambassadører

Og de kommer tilbake til skolen i hopetall. Det tar vi som godt tegn på trivsel og samhold!

En helg i året blir fjorårseleven invitert tilbake til skolen.  Da har årets elever i flere dager forberedt besøket.  De arrangerer konkurranser, spøkelsesrunde, god mat, opplevelser og et kjempeshow med innslag fra begge kullene.  Flere enn 200 elever var samlet på skolen til en meget vellyket fjorårsfest.


Spøkelsesrunde: Fjorårselevene ble invitert med på spøkelsesrunde.  Det ser ut til at noen gruer seg.

Hører til
- Det rareste er at når fjorårselevene er her, passer de helt inn.  De er en så naturlig del av skolen vår at de to kullene glir sammen og blir en fantastisk gjeng.  Denne helgen skaper de felles opplevelser og erfaringer og blir en del av historien vår, sier Gøril, lærer på Multisport.- Årets elever laget et fyrverkeri av et show.  Men jammen klarte ikke fjorårselevene å holde standarden fra sitt år med høydepunkter fra forestillinger og elevkvelder.  Mest imponerende var danselinjen som møtte fulltallige opp og danset sammen som om de aldri hadde vært fra hverandre, fortsetter Gøril.

Et flott minne
- Det var utrolig hyggelig å være tilbake og treffe alle sammen, men helt greit å reise igjen. Folkehøgskoleåret mitt er over og er et flott minne, sier Elise Hartvedt Knudsen, Design & Fashion 2015-16.  Hun er med på bildet i ingressen sammen med Lidvard fra Stand Up & Revy.


Vertskap: Årets elever hadde gjenskap stemningen fra "Downton Abbey" i matsalen og var det perfekte vertskap for fjorårslevene.

Møte hverandre igjen
- Jeg kom for å møte alle folkene igjen, og så klart litt for å kjempe i etasjeserien, forteller Tone som gikk Stand Up & Revy.  - Det rareste som skjedde var at vi spiste middag før årets elever, og da noen av dem kom tuslende inn i matsalen etterhvert, tenkte jeg et øyeblikk automatisk at det var de som var gjester. 

Verst å reise igjen
- Jeg kom også tilbake for å møte folkene og få igjen folkehøgskolestemningen, fortsetter Magnus som gikk Stand Up & Revy.  - Det verste med å komme tilbake var da det var over, og vi måtte dra igjen.


Etasjeserien: Hvert år kjemper etasjene om poeng i etasjaserien.  Fjorårselevene kastet seg inn i poengjakten på vegne av sin etasje året før.

Gode ambassadører
- Det er helt fantastisk at 96 av fjorårets 114 elever kom til fjorårsfesten, sier Morten rektor entusiastisk. - Det viser at de setter pris på skolen og det de opplevde.  Slike elever er våre aller beste ambassadører. Dette er en tradisjon vi setter stor pris på.


Publisert 9. januar 2017, oppdatert 10. januar 2017.