Ny lærer på Global Solidaritet

Karine blir et flott tilskudd til personalet. Velkommen!

Ny lærer på Global Solidaritet
-Jeg ser fram til å bli kjent med engasjerte elever som har lyst til å utforske hvordan verden henger sammen, lære om andre kulturer, samfunn og levekår, forteller Karine Ness Jørgensen. 

Veivalg
Da Karine var 20 år gammel tok hun del i Kirkens Nødhjelps ungdomsprogram, Communication for Change, der hun var utplassert tre måneder i Etiopia og Eritrea. Denne erfaringen har sådd et livslangt samfunnsengasjement hos Karine som har vært med på å prege mange av hennes veivalg senere i livet. Hun har jobbet med frivillig arbeid i Norge, og som ledsager på Vestbredden i regi av Kirkens Verdensråd. Hun har også tatt deler av utdanningen sin i Sør Afrika og i Uganda.  

 
Illustratør: Karine har illustrert barneboken "Birte den sørgmodige sommerfuglen."

Allsidig
Karine har en lærerutdanning kombinert med enkeltemner i menneskerettigheter, flerkulturell forståelse og konflikthåndtering. I tillegg har hun en mastergrad i internasjonal utvikling fra Universitetet for Miljø og Biovitenskap i Ås. Hun har en særlig interesse for konflikthåndtering i Midtøsten, og gjennomførte feltarbeidet for masteroppgaven i Palestina og Israel. 

Tidligere har Karine blant annet arbeidet på asylmottak, som barnebokillustratør og i senere tid som klasselærer på en barneskole. 


Uteliv: Karine benytter enhver anledning til å være ute i naturen.

Frilufstliv
Når Karine har litt tid til overs benytter enhver anledning til å ta med familien sin på padleturer, skiturer og fjellturer. Hun har også en stor interesse for løping og kunst, og hun har blant annet illustrert en barnebok.

Her kan du lese mer om de ansatte på Ringerike folkehøgskole.

 


Publisert 2. august 2017, oppdatert 2. august 2017.