Gratulerer med nominasjon

Kollega Eirik Kiil Saga og tidligere elev Anne Nymo Trulsen er begge nominert.

Musikklærer Eirik Kiil Saga er keyboardist og medprodusent i Karpe Diem.  De er nominert til fire priser:  urban, tekstforfatter, årets album og årets musikkvideo og kan få storeslem 28.januar.

Fire kategorier
-Det føles utrolig bra å bli nominert.   Jeg har vært svært delaktig med i både "Urban" og "Årets album", sier Eirik med et smil. 

Vinn-vinn
-Det er fantastisk for Ringerike folkehøgskole at vi har en aktiv musiker i staben, sier rektor Morten Eikenes. - Eirik er utrolig flink til å ballansere jobben hos oss med sin utøvende karriere.  Han er 100% tilstede når han er hos oss, men jeg tror døgnet hans må ha flere timer enn vanlig.  Han får tid til det utroligste. 
- Det å være ansatt på Ringerike folkehøgskole er en vinn-vinn-situasjon for begge parter. Jeg trives veldig godt med kollegaer og elever! avslutter Eirik.  Vi krysser fingre for ham og Karpe Diem.

 
Nominert: "Hekla Stålstrenger" med vokalist Anne Nymo Trulsen er nominert i kategoerien "Viser" med albumet "Ventetid". Her er hun i "Beat for Beat".  Foto: NRK/Julia Maria Naglestad

Rømte fra videregående
Etter to år på videregående skole ved idrettslinja og et usunt klassemiljø, tok Anne et valg hun aldri har angret på. Hun rømte til Hønefoss 96/97. 

- På Ringerike var det lett å føle seg heime. Eg møtte likesinna ungdom som hadde samme interesse, energi og entusiasme som meg sjøl, forteller Anne.

Lærte å leke
- Eg husker at eg var den eineste som ikkje bidro på teatersport, rett og slett fordi eg var redd for å gjøre feil.  I løpet av året på Ringerike folkehøgskole, tok dette en helomvending. - No tør eg det meste! Eg lærte å leke på Ringerike. Og man lærer bedre ved å tørre leke. 

Hekla Stålstrenga
Siden året på Ringerike folkehøgskole har karrieren etterhvert skutt fart.  Mest kjent er hun nok med bandet Hekla Stålstrenga, som gar gitt ut fem CD-er og har vært nominert til spellemannpris tre ganger før (to ganger i kategorien folkemusikk (2008 og 2011) og en gang før i visekategorien (2013)), men aldri vi vunnet. Vi krysser fingrene for Hekla Stålstrenga og Anne. En- to- tre, med det fjerde skal det skje!

- Året på Ringerike folkehøgskole er det viktigste året, og det riktigste valget eg noensinne har tatt. Eg fikk mye bedre sjøltillit, bøttevis av nye, artige venner, herlige erfaringer og varige minna! Eg takker RF for det, avslutter vokalisten og "trøorganisten" i Hekla Stålstrenga.


Publisert 6. januar 2017, oppdatert 7. januar 2017.