Vi har blitt Debiosertifisert

Skolen kan ta i bruk Debiomerker i serveringen

Skolen er nå sertifisert for Debio-merkene Bronse og Ø-merket, og dette ble behørig markert med en overraskelse på morgensamling. Kjøkkenet bød for anledningen på hjemmebakt Debiokake og kaffe, og elevene sto gladelig i økokø for å smake.

Eleven sto i kø for skolens Debiokake
Overraskelse: Ingrid og de andre elevene satte pris på Debiokake og kaffe etter morgensamling

Skolens frokost har nå Bronsemerket. Dette innebærer at vi har minst 15 økologiske frokostprodukter. Av faste produkter vil du finne kaffe, te, tomat, agurk og paprika, oster, melk, korn, grøter mm. I tillegg til de faste økologiske produktene vil vi variere tilbudet med egg, hjemmelagede vegetarpålegg, juice i helger og noen ganger hjemmebakt brød.

Grønn skole
Sertifiseringen er en videreføring av skolens satsning innenfor miljø og bærekraft. Skolen er Miljøfyrtårnsertifisert, og er også landets første Fairtradefolkehøgskole. Vi har som mål å videreutvikle et mer bærekraftig kjøkken, der elevene får rene og sunne måltider laget på rettferdige råvarer og ved å begrense kjøttkonsumet ved å tilby Kjøttfri mandag og et vegetaralternativ hver dag.

Debio kontrollerer og godkjenner økologiske produksjoner i Norge. Alle økologiske matvarer som produseres i Norge har en godkjenning fra Debio. Denne godkjenningen er en forutsetning for å kunne si at et produkt er økologisk, og for å kunne bruke Ø-merket i markedsføringen.


Publisert 14. mars 2017, oppdatert 15. mars 2017.