Alt vel i Inda, del to

Global Solidaritet er halvveis i sin India-tur. Rapport fra 9.2.

Her er Dag lærers oppsummering:
- Siste dag i Delhi besøkte vi Salaam Balak Trust som jobber med gatebarn i området rund New Delhi Railway Station. De hjelper politiet med å registrere nye barn som kommer til byen og hjelper til med å motivere barna for å reise hjem for å gå på skole. Der hvor det ikke er mulig å sende barna hjem, har organisasjonen flere program som de kan delta i fram til de runder 18 og er myndige.


Fotokurs: Janne driver fotokurs på Salaam Balak Trust.

- Etter besøket på Salaam Balak Trust spiste vi lunch og satte oss på toget til Ranchi. En togtur som ble fire timer forsinket slik at vi kom fram til Ranchi kl 12:30 neste dag.

Gruvebesøk
Oppholdet på Jagriti Vihara startet med besøk i gruveområdet rundt byen Khalari. Central Coal Fields LTD driver her med utvinning av kull i dagbrudd som spiser seg frem gjennom landsbygda og legger hele landsbyer i grus. Bare siden i fjor var gruven utvidet med 100 x 1200 meter i en ny retning. Flere hus var revet for å tillate gruvedriften. Vi fikk høre hvordan Jagriti Vihara engasjerte seg for landsbyboerne og for rettighetene til gruvearbeiderne. 


Sjokkert: Størrelsen på gruven i Kalhari var nesten skremmende, og flere av elevene ble sjokkert over virkningen på naturen i området.

Skolebesøk
Neste dag gikk vi til landsbyen Dumaro og besøkte skolen der. Vi fikk velkomstsang av elevene og kvitterte med å synge  ”Jeg gikk en tur på stien”.  Etter skolebesøket møtte vi noen av landsbyboerne og fikk se hvordan de levde i landsbyen.


Sang: Skolebarna i Dumaro synger velkomstsang for oss.


Gruppebilde: Politiets øverstkommanderende vill ha bilde sammen med oss.

Nye opplevelser
Vi reiste neste dag med buss fra Jagriti tog til Puri, og kom fram dagen etter det igjen. Mange timer på et ganske fullt nattog  ble belønnet ned havluft, sol og ekstra god frokost på hotellet.

Etter en dag med avslapping dro ni av elevene på besøk til en landsby i Odisha kjent for sitt rike kunst og kulturliv. Nå venter en dag til i Puri før vi drar med tog mot Kolkata.


Publisert 11. februar 2017, oppdatert 11. februar 2017.