Venner for livet

Elevene har valgt - felles forventninger er klare.

- Folkehøgskoleopplevelsen er virkelig et sosialt eksperiment. Over 100 ungdommer som ikke kjenner hverandre er samlet på et lite område der de skal bo og jobbe sammen døgnet rundt i ni måneder, sier Benedicte lærer. - Derfor er det viktig at vi skaper felles referanserammer og opplevelser som skaper tilhørighet.

LekLek i gymsalen:  Forventningsopplegget begynte med lek i gymsalen.

Hva har vi felles?
Elevene kommer fulle av forventninger, og på  det første lørdagsseminaret delte elevene dem med hverandre.  Målet var å ende opp med fem forventninger som representerer årets kull.  Det var ikke lett å velge!

Ferdig.
Trinn for trinn: Først skrev alle ned tre forventninger.   Med 110 elever i gang, er det lurt å få en oversikt over hvordan prosessen går.  Aleksander er ferdig og viser det med å krølle arket sammen og plassere det på hodet.  Andre er fremdeles i tenkeboksen.

Valgets kvalValgets kval:  Etter en viktig utvelgesesprosess endte elevene opp med en lang rekke forventninger som de måtte velge mellom ved å plassere røde solgt-prikker på sine farvoritter. Dina har bestemt seg.

ForventningerResultatet:  Personalet har vært gjennom samme prosess, og her er deres og elevenes forventninger til skoleåret 2013-14.

Se flere bilder fra seminaret her.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Publisert 1. september 2013, oppdatert 10. september 2013.