Tidligere Musikk & Teater-elev utgir bok

Olav Brostrup Müller, Musikk & Teater 1996/97, er blitt voksen.

- Dette er en bok om å våge å velge, forteller Olav.  - Det er en bok om frykten for å ende opp i et liv man ikke egentlig har valgt. Og om hvor deilig det er å ikke være 19 år og ung og lovende lenger, men tvert imot fornøyd med finne lykken i å pakke inn utemøblene og se den første snøen falle.

Boklansering, Olav, Musikk & Teater, Ringerike folkehøgskoleBoklansering: Bildet er hentet fra Cappelen Damms lansering av Olavs bok.

Litterær opplevelse
Olav var elev på Musikk & Teater 1996-97.  Det var Ole Christian lærers første år som teaterlærer.  Han har ingen problemer med å huske Olav: -  Han var en unik elev som skrev en monolog som het "Vedrørende livet" som han og jeg satte opp flere ganger etter folkehøgskoleåret.  Vi jobbet sammen i Reiseradioen også. Noen husker kanskje Olav som nederlenderen Pim van der Vleest derfra.  Pim var språklig inspirert av en medelev, Simon, fra Nederland.  Utrolig hyggelig å høre at det vi gjorde på Musikk & Teater har gjort inntrykk, avslutter Ole Christian lærer. 

Stjerneklare kvelder
Dette sier Cappelen Dam i lanseringen av boken: Etter mange år i storbyen tok Olav Brostrup Müller med seg kone og barn og stakk. Grünerløkka ble brått byttet ut med småbyliv og stjerneklare kvelder. Men hva gjør man når hverdagen melder seg og voksenlivet begynner for alvor? 

Hvor vanskelig skal det være å montere en kulegrill? Er det mulig å leve et fullverdig liv uten å gå på rulleski sammen med naboene? Og hvorfor møter man seg selv i døra, når man har kjøpt bolig med en ellers perfekt planløsning? 

"Kjedet enebolig - rapport fra provinsen" er en personlig beretning om kampen for å komme til ro. Det er også en fortelling om ambisjonenes død, bleienes vekt og gleden ved å kjøpe seg høytrykksspyler.

Boklansering 27.januar hos Cappelen Damm.

 

 

 


Publisert 11. januar 2014, oppdatert 11. januar 2014.