Spennende nye lærere

Kari ass.rektor gleder seg til å få fem nye lærere i staben.

- Vi kunne velge og vrake blant utallige sterke søkere, og jeg  er ikke i tvil om at vi valgte de fem som passer best hos oss, forteller Kari ass.rektor. - De er dyktige og motiverte og gleder seg til å begynne hos oss. Det blir morsomt å få nye kolleger som tenker nye tanker.  Her er en kort presentasjon av de fem. 

Musikk & Teater
Eirik Kiil Saga har musikkutdannelse fra Liverpool Institute for Performing Arts (LIPA). Etter endt utdannelse har han jobbet som freelancekeyboardist og musikklærer i mange år. Nå spiller Eirik fast fast med blant andre Karpe Diem og TRULS.

Eirik Kiil Saga, Musikk & Teater, Ringerike folkehøgskole

Eirik hevder han er generelt glad i livet og elsker musikk, friluftsliv og bra folk, og at han gleder seg til å ta fatt på jobben som folkehøgskolelærer. Eirik kommer fra Nakkerud som ikke er så langt fra skolen. Der skal han nå bo sammen med sin kjære Gøril som var elev på Ringerike folkehøgskole 2004/05 på Musikk & Teater!

Åsmund Gjønnes Tvedten er utdannet musikalartist fra Bårdar Akademiet. I tillegg er han adjunkt med fagene musikk, kroppsøving og drama- og teaterkommunikasjon fra Høgskolen i Oslo.

Åsmund har erfaring fra ulike teater, show og tv-produksjoner. Han har spilt omlag 150 forestillinger med gruppen «Show Off» rundt i Norge. Lærerefraing har han fra Tonsenhagen skole i Oslo, samt at han har vikariert ved Skiringssal Folkehøyskole i Sandefjord. I tillegg til alt dette jobber Åsmund også som skuespillermanager, og for tiden med forestillingen «Mot i Brøsta» ved Edderkoppen teater i Oslo.

Åsmund Gjønnes Tvedten, Musikk & Teater, RIngerike folkehøgskole

Åsmund kommer fra Sandefjord og bor nå i Oslo. Han var elev på Musikk & Teater 2003/04 på Ringerike folkehøgskole og sier han gleder seg til å bli en del av personalet på favorittfolkehøgskolen sin.

Dans
Silje Kathrine Tryggestad har danset siden hun var tre år gammel og har hovedvekt innen klassisk, jazz og moderne dans. Hun har også gjort en rekke andre dansestiler som hip-hop, stepp, og ulike andre pardansestiler. Silje har også gjort forskjellige tradisjonelle dansesjangre fra mange ulike land, hovedsaklig fra Mosambik hvor hun jobbet i 18 måneder som danser og dansepedagog i tillegg til å forske på dans gjennom sin mastergrad.

Silje Kathrine Tryggestad, Dans, Ringerike folkehøgskole

Silje gikk på Bodø Videregående skole og tok siden utdannelse innen aerobic- og spinning før hun starter dansepedagogutdannelse i Bodø. Etter endt bachelorgrad startet Silje sin mastergrad på NTNU, Trondheim, der hun har gravd dypere inn i jazzdansens verden, samt dokumentert og forsket på mosambikansk dans. Under studiet har hun også tatt Pilates-utdannelse gjennom Elixia Nordic, og ulike yogakurs gjennom Yoga Vidya Gurukul i India. Under studietiden har hun jobbet som danser, dansepedagog, gruppetreningsinstruktør, yogalærer og helsekonsulent.

Silje kommer direkte fra Bodø og skal bo i en av tjestesteboligene på skolen. Silje har alltid hatt lyst til å jobbe i folkehøgskole som dansepedagog og gleder seg veldig til å møte de nye danselevene høsten 2014.

Design & Fashion
Johanna Andrea Magnus har bachelorgrad og hovedfag fra Kunsthøyskolen i Oslo, institutt for klær og kostymer og sin pedagogiske utdannelse fra høyskolen i Akershus. Johanna skrev hovedfagsoppgaven sin om folkedrakter i Peru. Der går indianerne i tradisjonelle drakter, men bruker moderne tillegg som for eksempel joggesko. Johanna liker tanken om å bruke det man har og lage ny mote av det.

Johanna Andrea Magnus, Design & Fashion, Ringerike folkehøgskole

Johanna har jobbet som faglærer i design og tekstil på videregående skole og freelance med fokus på tegning og tekstiltrykk. Når man ikke finner de tekstilene man trenger eller vil ha, kan man ganske enkelt lage dem og dermed sitt helt eget design.

Hun har erfaring fra arbeid med styling og motevisninger, og er glad i å jobbe med hendene og være kreativ. Design & Fashion er ikke bare et yrket, det er en del av livet til Johanna.

Johanna kommer fra Oslo, men bor på Nakkerud som ikke er så langt fra folkehøgskolen. Hun gleder seg til å jobbe på Ringerike folkehøgskole og til å oppleve sitt første år på folkehøgskole sammen med elevene.

Stand Up & Revy
Marie Risan er utdannet skuespiller ved Norsk Institutt for Scene og Studio i Oslo. Nå jobber hun som freelance skuespiller og har mange underholdningsoppdrag rundt omkring på Østlandet. Marie er kjent blant annet fra sommerrevyene i Hønefoss, hvor hun har vært med fra starten i 2000. Og hun var selvsagt med på suksessforestillingen "Helt i hundre" på Chat Noir høsten 2005. Marie har blitt nominert til komiprisen to ganger. I 2003 for “beste forestilling scene” og I 2009 for “årets nummer”.

Marie har vært instruktør på russerevyen på Hønefoss i mange år, og hun var med i gruppa "Humorlosjen" som har turnert land og strand rundt med forestillingen "Norgeshistorien på en time".

Marie Risan, Stand Up & Revy, Ringerike folkehøgskolen


I 2008 var Marie med i filmen Fatso, og hun har også vært med i den siste filmen om Blåfjell. Siden desember 2011 har Marie vært med i humorshowet "O'jul med din glede!" i Hønefoss. Somrene 2012 og 2013 briljerte hun som padde i barneforestillingen “Rockefroskene”.

Marie kommer fra Hønefoss og har alltid drømt å få jobbe på Ringerike folkehøgskole og en bedre linje enn Stand Up & Revy kan hun ikke tenke seg!


Publisert 28. mai 2014, oppdatert 30. mai 2014.