Sommerskole

Vi "restarter" ungdom som har tatt en pause fra videregående skole!

Se flere bilder fra sommerskolen 2014

"Skolen som aldri sover" tar heller ikke sommerferie! Pilotprosjektet med sommerskole har skapt et yrende liv på Ringerike folkehøgskole i to uker nå. Ungdom 16 - 21 år fra hele Buskerud har fått tilbud om to uker med alt det beste fra et folkehøgskoleår.

Arbeids- og lærelyst
De 15 som har deltatt, har fått prøve seg på så forskjellige fagområder som kunst, drama, trening og design. Og elevene har virkelig boblet over av arbeids- og lærelyst! Egenproduserte joggebukser og malerier, krevende dramaøvelser og utmattende trening - alt har de tatt på strak arm.

Sammensveiset gjeng
I kjent folkehøgskolestil har naturligvis det sosiale også vært sentralt. Dobbeltrom, felles måltider og sosiale aktiviteter på kveldstid gjør underverker. På forbausende kort tid har de 15 blitt en sammensveiset gjeng, og hvordan de tar vare på hverandre i gruppa er virkelig et eksempel til etterfølgelse!

Resurssterk ungdom
Vi som jobber med sommerskolen har sett at vi har en gruppe veldig ressurssterke ungdommer, og det oppleves som et privilegium å bidra til at lærelysten gjenoppdages. At det er tilstedeværelse som gir deg noe, har vært overskriften sommerskolen har jobbet etter. Og at det er sant, har ikke vært vanskelig å se i disse ukene.


Publisert 19. juni 2014, oppdatert 11. desember 2014.