Snart skolestart

Informasjon om skolestart og huskeliste. Vi gleder oss til å se dere!

Kjære folkehøgskoleelev!
Nå gleder vi oss til å treffe deg om ikke så mange dager! Her på Ringerike folkehøgskole gjør vi nå de siste forberedelsene. Gjennom sommeren har skolen vært full av sommergjester, men de neste ukene klargjør alle ansatte skolen for mottakelse av kull 2014-2015 søndag 24. august – deriblant deg! Ekstra spennende synes vi det er i år siden det nye teaterbygget så vidt er ferdig før skolestart. Spennende å ta i bruk helt nye arealer – godt mulig vi trenger en hjelpende hånd av akkurat deg når du kommer.

Som vanlig har det vært veldig god søkning til skolen vår. Ca 360 har søkt til våre 113 plasser. Akkurat nå er fordelingen på linjene som følger: Global solidaritet – 14 elever, Design & Fashion – 16 elever, Visual Art – 8 elever, Multisport – 9 elever, Stand Up & Revy – 15 elever, Dans - 10 elever og Musikk & Teater – 36 elever. Som du ser er det fortsatt noen få ledige plasser på noen av linjene. Vi regner med at disse fylles opp før skolestart. Det skjer alltid noen endringer i løpet av august. Noen av linjene har ventelister.

Skolestart er søndag 24.august
Skolen er åpen for mottakelse fra kl. 12.00. Når du kommer vil du bli møtt av personalet på skolen som viser deg skoleområdet og rommet ditt. Mens du pakker ut på rommet og hilser på elever som bor nær deg, inviterer vi de du har med deg (familie/venner) til en kort informasjon om skolen i teatersalen kl 15.00. 

Kl 16.00 markeres starten av skoleåret med et lite program i gymsalen for alle. Etter denne markeringen reiser de du har hatt med deg hjem. Resten av kvelden bruker vi til å ha det hyggelig sammen og bli litt bedre kjent. 

Boforhold
Hos oss bor alle på dobbeltrom (noen få på flersengsrom). Romfordelingen har vi gjort klar før du kommer. Vi sørger for at linjene mikses godt på de ulike etasjene. Du vil ganske sikkert bo med en fra en annen linje.

OBS! Internatene er stengt i feriene!

Mat
Vi serverer et allsidig og tradisjonelt norsk kosthold. Om du av helsemessige grunner har et spesielt kosthold, må skolen få beskjed om dette.

Utstyr
Skolen skal være hjemmet ditt i år. Ta gjerne med deg ting du er glad i og som vil gjøre rommet ditt trivelig å bo på. Ta også med pute, dyne, laken, dynetrekk, putevar og håndklær. I tillegg til vanlig tøy/utstyr og treningstøy, ta med deg utstyr til enkle turer i skog og mark. Det er lurt å merke klær og utstyr med navn. Vi gjør oppmerksom på at rommene ikke er veldig store og at den enkeltes skapplass er svært begrenset! Har du et musikkinstrument, er det fint om du tar det med. Ta også med bunad hvis du har, den skal brukes på høstfesten. Bunaden oppbefares på et eget låst rom og du kan ha bunadssølvet i skolens safe.

NB! Hele skolen resier på teatertur til Svelvik tirsdag 26.august.  Forestillingen er sent på kvelden og foregår utendørs - ta med deg varme klær.

Oppholdspenger - betalingsplan
Detaljert betalingsplan for oppholdspengene, som inkluderer alle utgifter i skolens regi, legges ut på hjemmesiden vår i løpet av neste uke. Den første fakturaen vil du få en av de første dagene du er her hos oss. På den fakturaen inkluderes betaling av utenlandsturen(e) du skal på i løpet av skoleåret. Betalingsfristen er allerede 1. september.

Ordensreglement
Dette vil vi gjennomgå en av de første dagene du er her. Ordensreglementet finner du her.  Vi mener alle disse reglene er viktige og nødvendige, og gjør særlig oppmerksom på våre regler omkring alkohol og narkotika.

Spørsmål og svar
Dersom du lurer på et eller annet – ikke nøl med å ta kontakt med oss på tlf 32179900, epost eller via facebook. Du vil også finne mange svar på hjemmesiden vår. Der finner du mange gode tips fra tidligere elever.

Vi ser fram til å møte deg søndag 24.august fra kl. 12:00.

Velkommen!

Vennlig hilsen

Morten Eikenes
rektor


Publisert 31. juli 2014, oppdatert 11. september 2014.