Skolestart

Nå er det ikke mange dagene igjen til skolestart. Her er spørsmål og svar om første skoleuke.

Hvordan er første skoledag?
Vi starter skoleåret søndag 24. august. Du er velkommen fra kl 12:00. Da blir du ønsket velkommen, blir vist rommet ditt og treffer romkameraten din. Vi serverer rundstykker, kaffe, te, saft og frukt frem til kl. 15:30. Kl 15:00 er det foreldremøte der ledelsen på skolen ønsker å møte foreldrene deres. Kl. 16:00 er det offisiell åpning med opprop, velkomsttaler og musikalske innslag, og så må du ta farvel med de som eventuelt kjørte deg til skolen. Kl. 18:00 er det middag i matsalen. Deretter er det en liten pause der du og romkameraten kan pakke ut og bli litt bedre kjent. Kl. 20:00 møtes vi i gymsalen. Der blir det forskjellige bli-kjent-aktiviteter.

1.skoledag, RIngerike folkehøgskoleSpennende: Over 100 ungdommer skal bli kjent og matsalen er et godt sted å begynne.

Hva skjer den første uken?
Det aller viktigste er naturligvis at dere skal bli kjent med hverandre på linjen, på internatet og på tvers av linjene. I tillegg skal dere bli kjent med skolen, timeplanen, praktiske ordninger og grunnreglene våre. Den første uken blir det mye å huske og å holde orden på.

Hvordan er timeplanen?
Timeplanen for første skoleuke er ikke klar ennå, men det som er sikkert er du kan spise frokost kl. 07:45 – 08:15 og at skoledagen begynner kl. 08:30 med morgensamling. Ønsker du å trene før det, åpner gymsalen kl. 07:00.

1.skoledag, Ringerike folkehøgskoleFulle biler: Det er mye som skal på plass når man skal være borte et helt år.

Når begynner valgfagene?
I løpet av den første uken presenterer vi valgfagene du kan velge mellom. (Valgfagene begynner vi med i uke to.) Vi har aktiviteter ettermiddags- og kveldstid som du kan være med på om du vil. Det er en flott måte å bli kjent med hverandre på.

Har vi fri i helgen?
Folkehøgskoleåret er intenst og komprimert. Det betyr bl.a. at det er undervisning på mange lørdager. Da serverer vi frokost 09:15 – 09:45 og begynner undervisningen kl. 10:00. De aller fleste lørdagene er det dere som har ansvaret for undervisningen sammen med de andre på linjen din. Men på den første lørdagen er det noen av lærerne som har ansvaret. Undervisningen er ferdig før grøtmiddag kl. 14:00. Deretter er det fri frem til elevkvelden.

Hva skjer på lørdagskvelden?
Vanligvis er det du og etasjen din som lager underholdningen til elevkvelden. Denne første lørdagen er personalet som lager maten, mens etasjegruppene lager små underholdningsbidrag. Fredag får dere får dere vite hva dere skal gjøre, og vi røper ikke oppgaven før det. Synes du det er skummelt å stå på scenen? Ikke bekymre deg. Med linjer som Musikk & Teater, Dans og Stand Up & Revy er det garantert noen som vil ha hovedrollene hvis du vil være litt i bakgrunnen.

Elevkvelden varer til ca kl. 23 – 23:30. Deretter er lørdagskvelden fri.

1.elevkveld, Ringerike folkehøgskole1. elekveld:  Alle elevene er i sving på scenen første elevkveld.

Skjer det noe søndag?
Søndag er det frokost kl. 10:00 – 11:00, middag kl. 15:00 og kveldsmat kl. 19:30. Du behøver ikke å stå opp til frokost, men den er kjempegod med hjemmebakte rundstykker og kokt egg.


Publisert 12. august 2014, oppdatert 11. september 2014.