Seniorfest ved Stand Up & Revy

Årgangssketsjer vekker muntre minner på seniorfesten.

-  Dette er som julaften og fødselsdag på samme tid, sa en av gjestene som var på seniorfesten for 17.gang.  De siste årene har Stand Up & Revy hatt hovedansvaret for underholdningen på festen.

Humor gjennom tidene
 - Vi spiller årgangssketsjer, forteller Ole Christian lærer. - Det  vil si at vi spiller sketsjer som gjestene kjenner igjen fra norsk humor gjennom tidene.  Det er ikke alltid elevene helt skjønner hva folk lo av før, men det er ingen tvil om at årgangsketsjer slår an hos publikum.  Og det er jo hovedsaken.  Dessuten er det en fin anledning til å lære mer om norsk revy- og revyhistorie.

Seniorfesten, Hans Åge og Tobias, Stand Up & Revy, Ringerike folkehøgskoleSamnorsk: På 50-tallet herjet striden om samnorsk - en blanding av nynorsk og bokmål.  Her er Hans Åge (t.v.) og Tobias som elev og lærer i en sketsj der Leif Juster spilte en meget oppgitt lærer i originalversjonen.

Seniorfest, Kristin og Marita, Stand Up & Revy, Ringerike folkehøgskoleHos tannlegen:  Harald Heide Steen jr og Rolf Wesenlund gjorde en sketsj om en riktig ondsinnet tannlege som brukte boret for alt det var verdt.  Her gjør Kristin (t.v.) og Marita sketsjen på Seniorfesten.

Seniorfesten, Dina, Stand Up & Revy, Ringerike folkehøgskoleSykehusskandale: På 70-tallet gjorde Elsa Lystad ettertrykkelig narr av helsekøer og mangel på sengeplasser.  Gjenkjennelsen var stor hos publikum da Dina gjentok suksessen.

Her er artikkelen og flere bilder som stod i Ringerikes Blad.


Publisert 1. februar 2014, oppdatert 1. februar 2014.