Monica matteprogramleder

Monica, MT 2012-13, har en av hovedrollene i NRKs nye barnetvserie om matematikk.

- Programmet tar for seg matematikk i hverdagen, hvor barn er de store heltene. Rollen jeg spiller, hjelper ungene med å løse utfordringene, forteller Monica.

Monica MTProgramledere: Her er Monica (nr.to f.h.) sammen med de andre programlederne i NRKs nye barnetvserie.

- Sammen med to andre ungdommer sitter jeg i et  ''mattepanel'' som skal hjelpe barna å løse utfordringene, men noen ganger skjer det ting som gjør at vi ikke kan hjelpe dem. Da må de bruke det de har lært og løse problemene selv. Programmene innholder fengende sanger og mye spenning for barn som nettopp har begynt med matematikk.

Audition
Like før vi sluttet på skolen i vår fikk noen av oss på Musikk & Teater mulighet til å dra på audition på NRK. De ønsket en jente med brunt hår til en rolle i en barnetvserie. Jeg meldte min interesse og fikk mail om at jeg var velkommen på audition. Vi fikk tilsendt et manus og litt info om programmet. Det var fire fra skolen på audition.  Der fikk vi en kort samtale med regissør og produsent. Etterpå skulle vi spille ut en scene foran kamera, to og to. Etter audition tenkte jeg at det var en morsom erfaring, men at de sikkert ville ha noen med mer erfaring.

Annie"Annie": Monica (ytterst til h) var med i musikalen "Annie".

Siste skoledag
- Siste skoledag på RF, da jeg satt i bussen på vei til Gardermoen ringte en dame fra NRK. De ville ha meg med i programmet deres. Jeg ble veldig overrasket og glad, men samtidig veldig nervøs. Jeg hadde jo aldri spilt foran et kamera før, men jeg reiste naturligvis til Oslo på leseprøver og deretter innspilling. Det var lange dager med mye jobb, men også mye god erfaring. Jeg fikk være med å spille inn fire av 12 episoder, og nå går serien på NRK Super, avslutter Monica.


Publisert 11. september 2013, oppdatert 11. september 2013.