Historielærere på ungdomsskole

Stand Up & Revy underviser 9-klassinger om Hiroshima.

Elevene på Stand Up & Revy får stadig nye utfordringer. Oppdraget fra en lokal ungdomsskole var å lære 9-klassingen å fortelle i forbindelse med deres opplegg om 2.verdenskrig. Ingen enkel oppgave, men SR-elevene fikser det meste. 

Hans Åge bretter  fugl, Stand Up & Revy, Ringeike folkehøgskoleKonsentrasjon: Smygen og Harald øver seg på å brette fugl.

Tranebretting
Vi valgte å fortelle historien om Sadako som overlevde atombomben over Hiroshima 6.august 1945 , men som døde senere av stråleskader  I Japan er traner  symbolet på fred slik som duer er det hos oss. Hvert år bretter japanske barn traner til minne om Sadako og alle de andre som omkom etter atombombene over Hiroshima og Nakasaki.

Lek, fortellerøvelser og historieformidling
SR-elevene lærte å brette fuglene, tre elever lærte å fortelle historien og alle var med på et seks timers opplegg med leker og fortellerøvelser.  Avslutningen på opplegget var å lære 9-klassingene å  brette fuglene og å fortelle historien.  

Traner, Stand up & Revy, Ringerike folkehøgskoleFugleflokk: Her er noen av alle fuglene SR-elevene brettet før de kunne lære 9-klassingene å gjøre det samme. Her er bilder fra opplegget på ungdomsskolen.


Publisert 27. mars 2014, oppdatert 28. mars 2014.