Konseptkunst

For mange kunstnere er det viktigste det å kunne formidle en ide eller et konsept. Tegningen over er av en tidligere elev, Elias Nes, og er hans konseptkunstverk som ble laget i løpet av den første konseptoppgaven de hadde. Tegningen har tittelen «The pc man» Elias valgte her å bruke en tradisjonell kulltegningsteknikk, hvor ideen hans som lå bak tegningen var at mange blir helt pakket inn i bomull av vår verdens politiske korrekthet.

Når du jobber ut ifra et konseptkunst utgangspunkt kan du selv velge hvordan du vil utrykke deg, gjennom å tegne, male, jobbe med foto, grafitti, street art, eller performance art. Hvert år når elevene begynner å jobbe med konseptkunst er det spennende og utfordrende å se hva som skjer. Det er ingen begrensninger her for hva som KAN blir kunst og utstillingen vi lager i etterkant er alltid ett høydepunkt for linja.

For noen er dette første gang de jobber konseptbasert og det treffer noen sterkt og intenst. Da er det ikke uvanlig at en velger å fordype seg i den måten å jobbe på resten av året. Tenker du på å studere kunst vil du kunne få en god forståelse av samtidskunst og konseptkunst i løpet av dette året. Ved slutten av året kan du ha laget deg en sterk portefølje som kan brukes hvis du skal søke på kunstskoler både i Norge og i utlandet.

Se bilder fra vårutstillingen 2016 Her valgte mange av elevene å vise konseptkunstverk.