Foto og film

Foto
Fotografiet har enorm betydning for kunsten. Ikke bare foreviger fotografiet et øyeblikk du kan jobbe videre med i andre teknikker; det er også en egen kunstform. På Visual Arts lærer du å bruke fotografiet i mange forskjellige situasjoner.

Digital foto er det de fleste kjenner til og bruker når de skal ta bilder av venner, familie og for å forevige lykkelige øyeblikk fra ferie og spesielle anledninger. Kunstnere bruker samme teknikk som hverdagsfotografen, men har et helt annet forhold til teknikken. For kunstneren er fotografiet en teknikk som fungerer som et redskap for å skape kunst. For å få dette til, må kunstneren lære seg mer om teknikken, og få et bevisst forhold til den for å kunne styre resultatet.

Film
I løpet av året har vi minst ett filmprosjekt, det er også rom for å jobbe med film som medium andre ganger også. Dere lærer å lage en storybord, planlegging, manusskriving, filming og redigering. VA deler ett redigeringsrom med Macer til redigering, og dere vil få innføring i filmredigering med mulighet for å jobbe selvstendig med dette utover også linjetid. Redigeringsrommet er tilgjengelig 24 timer i døgnet for GS og VA elever.

Dag, som er lærer på Global Solidaritet, har bred og stor kompetanse på foto, film og bildebehandling kommer inn og har gjennomsnittelig en økt i uka med foto eller film.

Skolen har flere speilreflekskameraer som elever kan bruke, men har du ditt eget er det selvsagt best. Har du filmutstyr og eller stativer så ta det gjerne med!

 

 

 

 

 

Her er noen bilder fra en fotoworkshop med profesjonell fotograf Sam Sills fra Edinburgh.

 

 

 

 

 

Vi har flere oppgaver hvor du kan velge å jobbe med foto som medium og vi har en workshop i løpet av året med Dag fra Global Solidaritet som har bred og stor kompetanse på foto og bildebehandling. Skolen har flere speilreflekskameraer som elever kan bruke, men har du ditt eget er det selvsagt best.