Spørsmål og svar om Humor & Scene

Du er ikke alene om å lure på noe! Her er vanlige spørsmål og svar om Humor & Scene.

Hvor mange linjefagstimer er det i uken?
Det er 15 timer linjefag i uken. I tillegg må dere regne med mye ekstra jobbing før forestillinger.

Trenger man å ta med seg noe spesielt til linjefag?
Gode ideer, erfaringer, pågangsmot og humor holder lenge! Det er også fint med svarte klær som grunnkostyme og bærbar PC

Hva gjør vi på studieturene?
Vi prøver å oppsøke så mange miljøer og gi dere så mange opplevelser som mulig innen fagområdene våre. Vi er på Stand-up show, improteater og workshops m.m.

Hva koster skoleturene? 
Skoleturene er inkludert i skolepengene.  Det eneste dere trenger å ta med er lommepenger.

Hva skjer på linjen?
I begynnelsen av året bruker vi mye tid på å bli kjent gjennom lek, improvisasjon og å finne ut hva dere ler av.  Før høstferien setter vi opp en revy som vi viser til foreldre og venner som kommer til høstfesten.  Deretter jobber vi målrettet mot Liveshow som vi setter opp like før jul. Deretter er det stand-up og revy frem mot skoleslutt.

Hvordan er undervisningen lagt opp – er det vanskelig?
Vanskelig er ikke det riktige ordet, men utfordrende er det nok i perioder.  Humor er et vanskelig fag og vi gir oss ikke før vi er fornøyde med det vi skal opptre med.  Det kan være krevende – og fryktelig morsomme – prosesser.

Jobber vi mye mer enn linjefagstimene på linjen?
I periodene før forestillingene gjør vi det!

Hvordan ser en vanlig linjefagdag ut?
Vi begynner ofte med en lek for å samle oss og en runde der vi snakker om dagen og hvor vi er i prosessen vi er i gang med.  Deretter jobber vi enten i stor gruppe med temaer som er relevante for fagområdet.  Vi har litt teoretisk undervisning fordi humor er et fag med klare metoder, men aller mest jobber vi praktisk!  Humor må oppleves og bearbeides i praksis.

Koster det noe ekstra på linjen?
Nei, det er ingen ekstrakostnader på Humor & Scene.

Hvor mye revy er det på linja?
Mye! Det er bare å glede seg. 

Hvor mye stand-up er det?
Vi jobber med stand-up tekster gjennom året med flere gjesteforelere som kommer med nyttig kunnskap og gode råd.  Stand-up er en ensom form for humor.  Her må du jobbe med teksten hele året frem til forestillingen på våren. Det nytter ikke med skippertak. 

Samarbeider Humor & Scene og Musikal mye?
I utgangspunktet gjør vi det ikke fordi vi jobber med ganske forskjellige fagområder.  Men det hender vi låner elever av hverandre når det er ønskelig og mulig.  Ett år spilte to av Humor & Scene elevene i Musikals oppsetning på våren for eksempel.