Spørsmål og svar om Musikallinja

Det er helt normalt å lure på ting og tang. Her noen vanlige spørsmål og svar om Musikallinja.

Hvor mange linjefagstimer er det i uken?
I «normaluker» er det 15 linjefagstimer i uken. Noen uker i løpet av skoleåret er satt av til linjeuker. Da har vi kun linjefag. Totalt 30 timer …. eller mer!

Trenger man å ta med seg noe spesielt til linjefag?
På begynnelsen av skoleåret får dere utdelt en notatbok og en ringperm til å oppbevare noter, manus osv. Dette må dere ha med i alle linjefagstimene. I tillegg bør dere ha på dere klær som det er lett å bevege seg i. I dansetimer må dere ha på treningstøy. Dere trenger også dansesko og sminkepensler. Det får dere mer informasjon om ved skolestart.

Hva gjør vi på skoleturene?
I løpet av skoleåret reiser vi til musikalhovedstaden London! Vi ser tre forestillinger i løpet av uka. Vi har også workshoper og omvisninger. Så blir det tid til shopping! Eller kanskje det frister med en tur i Hyde Park? 

Hva er linjekostnaden?
Kostnader for linjeturer, felleskostnader, kost og losji finner du her
Skolepengene inkluderer alle utgifter på linja (Londontur, ekskursjoner, bruk av utstyr osv.) Det kan allikevel være lurt å spare opp litt penger til Londonturen. Noen av elevene ønsker kanskje å se en ekstra musikal, kjøpe dansesko eller besøke Madame Tussaud! Det må dere betale for selv.

Koster det noe ekstra på linjene?
Elevene på Musikallinja må ha dansesko. Dette vil dere få informasjon om ved skolestart. Dere må også ha et sort grunnkostyme (sort genser, sort tights/bukse) og sørge for sko/strømpebukser/hotpants til forestillingene.

Hva skjer på linjene – kort oppsummering.
Arbeidet på Musikallinja fører fram mot to konkrete oppsetninger i stigende omfang og størrelse. Den første er en barneproduksjon før jul, og avslutter med en stor musikalproduksjon til våren. Det er gjennom arbeidet med disse store oppsetningene en lærer om alle sider ved denne bransjen. Dere skal synge, danse og spille teater. I tillegg skal dere sy kostymer, rigge scene, snekre kulisser, sette lys, lage plakater osv. Men først og fremst skal det ØVES! Regn med sene kvelder…! 

Jobber vi mye mer enn linjefagstimene på linjene?
I perioden fram mot produksjonene jobber vi mye mer enn i linjefagstimer. Det øves tidlig og sent – både på kveldstid og i helgene!

Hvordan er fordelingen mellom sang/kor, teater og dans på Musikallinjen?
Fordelingen er i stor grad avhengig av hvilke forestillinger vi skal sette opp.

Er det mange øvingsrom?
Vi har en helt ny teatersal. Den er i hovedsak Musikallinjen sitt klasserom, men skal også brukes av flere linjer i forbindelse med konserter, forestillinger osv.
Vi har i tillegg to nye øvingsrom, et bandrom og en dansesal til disposisjon for Musikallinja.
Stand Up & Revy og Danselinja har også en scene og en dansesal vi kan disponere i perioder.