Kostyme, sminke og scenografi

Det er gjennom arbeidet med musikalproduksjonene en lærer om alle sider ved denne bransjen. Vi skal sy kostymer, snekre kulisser, rigge lys, lage plakater med mer.

På Musikk&Teaterlinja jobber vi ikke bare på scenen. Hele klassen blir delt inn i ulike komitéer der du får mulighet til å fordype deg i hva som foregår bak scenen og før teppet går opp. Hvilken komité du velger, begrenser ikke muligheten til å stå på scenen. Du kan velge fordypning innen lyd, lys, scenografi, kostymer, teatersminke, PR eller regi.

Kostymer 
Her skal du planlegge, kjøpe, sy og merke kostymer til forestillingene. Vi trenger kreative folk som gjerne behersker å bruke symaskin. Skal kostymene være naturalistiske eller stiliserte? Skal de være moderne eller historiske? Skal fargene på kostymene tilpasses fargene i dekorasjonen og lyset? Muligheten er mange!

Teatersminke 
Her må du være nøyaktig, systematisk og ha god fargesans – og ikke minst være stødig på hånden! Det er du som skal planlegge sminke og hår/parykker til forestillingene. Hele klassen får en innføring i teatersminke på begynnelsen av skoleåret.

Scenografi
Scenografigruppa planlegger scenografi til forestillingene. Vi tar i bruk programmet ”Sketchup”, som er et relativt enkelt program å komme i gang med. Sketchup er et verktøy for å lage skisser og modeller i 2D og 3D som gir et raskt resultat og en effektiv visualisering av ulike prosjekter. Det er også veldig fint om du har litt praktisk erfaring og kan snekre. Sans for farger, innredning og detaljer kommer godt med!

Høsten 2014 var det nye teaterbygget ferdig, med blant annet nytt syrom, kostymelager og verksted! Se bilder fra åpningen