Film og foto

Som elev på Global Solidaritet vil du lære om dokumentarfilm, og selv være med å lage reportasjer fra reisene du er med på. Film og foto er en viktig del av skolens informasjonsarbeid.

Film
Du lærer å filme med gode kamera og redigere video i Final Cut Pro. For de som har lite erfaring starter vi med iMovie. Vårt hovedfokus er på dokumentar med utganspunkt i blant annet studieturene til Kenya og Hellas.

Du kan også være med på å lage flerkameraproduksjoner av forestillinger og andre arrangement som foregår på skolen. Vi har 2 profesjonelle HDV kamera, og til redigering har vi 2 iMacs med iMovie og Final Cut Pro og Premiere pro. Dette utstyret brukes i undervisningen, men du har også tilgang til videokamera og redigeringsutstyr på kveldene til eget bruk.

Foto
En viktig del av dokumentasjonen og informasjonsatbeidet skjer gjennom fotoVi dokumenterer arbeidet og turene våre med bildeserier og fotoutstillinger. Eget speilreflekskamera er ingen forutsetning for å begynne hos oss, men det øker utbytte når vi jobber med foto. Vi har noen speilreflekskameraer å låne ut til bruk i skoletida. Har du eget speilreflekskamera, vil du få hjelp/opplæring i bruk av kameraet. Spesielt interesserte kan også velge foto valgfag.