Kenya

Bilder av krig, sult, tørke og nød preger vårt bilde av Afrika. Det finnes et annet Afrika, og det finnes mennesker som arbeider for en bedre fremtid.

Nairobi
Studietur januar/februarAfrika er et enormt kontinent med 54 stater med mange og ulike ressurser, kultur, natur, muligheter og utfordringer. Sju av verdens ti land med raskest økonomisk vekst ligger i Afrika samtidig som vi finner den største andelen ekstremt fattige i Afrika sør for Sahara. Kontrastenes kontinent.

I januar/februar drar vi til  Kenya i ca 10 dager. Programmet er fullpakket med spennende og lærerike opplevelser, og reisen til Kenya setter helt klart våre liv og livsstil i perspektiv.

I Nairobi besøker vi utviklingsprosjekter og organisajoner for å lære mer om menneskers ulike levekår og for å møte mennesker som jobber for en bedre fremtid for mange. Vi besøker blant annet et barnehjem, Kiberaslummen, en fairtradeplantasje, et hjem for tidligere gatebarn, et elefantbarnehjem og en ungdomsaktivistgruppe.

Vi får også tid til en safaritur med en overnatting i en av Kenyas fantastiske nasjonalparker.


Vi bruker film, foto, intervjuer, samtaler og egne notater til å dokumentere det vi opplever. Det viktigste arbeidet venter når vi kommer hjem igjen. Da jobber vi med informasjonsarbeid og sprer det vi lærer til andre.