Drømmer du om egne kreasjoner på catwalken?

Søk Design & Fashion  Ú

 

Linja for deg som liker (eller vil lære) å lage egne kreasjoner. Vi lærer deg teknikkene, kreativiteten trigges og året avsluttes med et moteshow. Vi drar på studieturer til New York og København.

Ønsker du et år med fokus på mote, kostyme eller cosplay? På Design& Fashion velger du selv hva du vil fordype deg i! Du har stor frihet til å utvikle ditt eget utrykk. Vi jobber med varierte oppgaver og du vil få både praktiske og teoretiske utfordringer.

På Design & Fashion finner vi teknikken som passer ditt prosjekt. Det kan være mønsterkonstruksjon, ferdige mønstre, modellering på byste eller en kombinasjon. Du lærer grunnleggende teknikker innen motefaget. Vi fordyper oss i designprosessen og er opptatt av den gode ideen og hvor den kommer fra. I løpet av året har oppgaver som sirkelskjørt, ferdigmønster og kolleksjon. I tillegg har vi økter med redesign, motehistorie, materiallære og tekstil fordypning. Du vil også få innføring i Adobe Photoshop.

I flotte lokaler har vi utstyret du trenger for å skape spennende kreasjoner. En symaskin til hver elev, overlockmaskiner, store klippebord, dampstasjoner og modellbyster. Alt utstyr og materialer er inkludert i skolepengene. Lokalene er tilgjengelig hele døgnet.

Nærheten til Oslo gir oss muligheten til å besøke utstillinger, Den norske Opera, bedrifter, designskoler som; KHiO, Esmod og HioA, stoffbutikker og aktuelle motevisninger. Dyktige gjesteforelesere kan inspirere deg til å tenke nytt!

I New York og København samler vi inspirasjon og kjøper materialer. I april arrangerer vi et spektakulært moteshow på skolens flotte hovedscene, der du får vise frem arbeidene!

Vanlige spørsmål om linjen

 

Lærer:
Johanna Andrea Magnus