Spørsmål og svar om Dans

Hvor mange linjefagstimer er det i uken?

En normal uke på skolen inneholder 15 timer linjefag.

I oppkjøringsperioden mot forestilling blir det arbeidet mer intenst og flere timer blir tatt i bruk i og utenom skoletiden.

 

Trenger man å ta med seg noe spesielt til linjefag?

Du trenger flere skift med danse/treningstøy, myke jazzsko og myke ballettsko. Joggesko til innebruk til blant annet hip hop-timene, samt sort hot pants og sports-BH uten logo til forestillingsbruk er et must.

 

Hvordan er undervisningen lagt opp – er det vanskelig?

Det er alltid litt varierende nivå innad på linja fra skolestart, så vi starter med grunnleggende teknikk og utvikler oss som klasse og indivuelt ut ifra det. Det kreves ingen forkunnskaper innen dans, men det er likevel et stort pluss å ha noe danseerfaring. Siden vi stort sett danser sammen og gjør det samme kan det bli mye for en nybegynner å lære, særlig i starten, og for deg som har danset endel fra før kan du forvente repetisjon. Likevel er ingen danseklasse eller danselærer lik, så her vil de aller fleste få utbytte av danseundervisningen.

Ringerike Folkehøgskole er ingen fagskole der vi jobber mot å bli profesjonell danser. Fokuset gjennom året er mye på å vokse som danser, og å skape to spennende forestillinger sammen med resten av elevene på linja.

 

Jobber vi mye mer enn linjefagstimene på linjene?

I perioder mot forestillinger og prosjekter blir det en del jobbing utover linjefagstiden.
I tillegg, hvis ditt mål er og utvikle dine danseferdigheter så mye som mulig, bør man være innstilt på å drive med egentrening på fritiden. Utenom linjefagene har du mulighet til å velge mellom en rekke spennende valgfag, ulike treningsfag, samt at det foregår flere fellesfag i løpet av en skoleuke.

 

Hvordan ser en vanlig uke ut innenfor linjefagene?

En normal uke kan se slik ut:

Mandag:  Klassens time og jazzklasse

Onsdag: Jazzklasse og se dansedokumentar

Torsdag: Hip hop/klassisk første økt, deretter koreografiarbeid/forestillingsarbeid

Fredag: Moderne/improvisasjon

 

I unormale uker (linjeuker) jobbes det intensivt mot prosjekter og forestilling.

 

Hva gjør vi på skoleturene?

Turen til Oslo er en sosial tur der vi ser forestillinger, besøker operaen, tar danseklasser og workshops. Zipline i Holmenkollen med utsikt over Oslo blir turens høydepunkt dobbel betydning).

I London besøker vi mange av byens kjente severdigheter og ulike danseoppgaver i forbindelse med dette. Vi har muligheten til å ta danseklasser på flere av Londons dansestudioer, blant annet Pineapple, handle i dansebutikker, og gå på workshops med profesjonelle dansekunstenere/koreografer. Vi ser minst en musikal og gjerne to danseforestilling i løpet av oppholdet. Det blir også endel tid til å kunne utforske byen på egenhånd sammen med dine medelever.

 

Hva er linjekostnaden?

Total kostnad er 126 500 kr hvorav ca 9500 kr går til Londontur, og ca 6000 kr går til Oslotur.