Danseglede

Danseglede kommer innenfra og er hovedkilden til gripende dans. Det vil du få oppleve masse av på Ringerike Folkehøgskole!

For å utvikle seg og bli en bedre danser, er det viktig med målrettet trening.

Danselinjen har derfor ukentlige teknikkklasser innen jazzdans, moderne dans, samt hip hop, og periodebasert klassisk ballettklasser. Gjennom dans lærer du om disiplin, stå-på-vilje, og blir kjent med deg selv og hvor dine grenser går, både fysisk og psykisk.

Men når det er sagt, er vi opptatt av at alle elevene skal oppleve danseglede. Det er minst like viktig som mye trening og disiplin. Sammen skal vi skape et trygt og godt miljø hvor hver enkelt kan vokse, øke selvtilliten sin, og få mot til å by på seg selv. Først når du tør å vise glede og lidenskap for dansen, og er stolt av deg selv og det du gjør, utvikler du deg til en bedre danser. Lærerne på danselinja er klar for å bli med deg gjennom denne prosessen.

I løpet av skoleåret vil du også få muligheten til å utvikle deg gjennom ulike dansestiler med gjestepedagoger.

Det er mange måter å oppleve danseglede på, og en av måtene er å se dansefilmer, enten det er spillefilmer eller dokumentarer. Dette gjør vi jevnt ut over året, i tillegg til å se og oppleve ulike danseforestillinger.


Se bilder fra danseforestillingen i desember 2014, "En julegaves fortelling"

Se bilder fra danseforestillingen våren 2016


Fra vårforestillingen 2018